open-navfaktor-logo
search
Zanimljivo
(Ne)moguća misija: Adriano Galliani ima revolucionarni plan za završetak sezone
Adriano Galliani, nekadašnja desna ruka Silvija Berlusconija u Milanu, a sada izvršni direktor Monze, ima zanimljiv prijedlog za završetak tekućih sezona koje su prekinute zbog koronavirusa.
10.04.2020. u 12:44
get url
text

On predlaže revolucionarni plan da se iduća sezona igra unutar kalendarske godine, po sistemu kakav je u Južnoj Americi.

- Dvije godine trebamo raditi kao u Južnoj Americi, odigrati sezonu unutar jedne kalendarske godine - rekao je Galliani u razgovoru za La Gazzettu dello Sport, dodavši:

- Neka sezona 2020/21 krene u februaru 2021, isto tako i naredne godine. Nakon toga možemo se vratiti starim navikama, ali uvjeren sam da je ovo dobro rješenje. U julu i augustu igralo bi se samo u večernjim terminima, bio bi užitak tako gledati fudbal i mislim da bismo imali još veću posjećenost.

Galliani je ubjeđen da će se fudbal opet igrati pred punim tribinama.

- Svjetsko prvenstvo 2022. igrat će se na kraju godine. Isto trebamo učiniti sa Evropskim prvenstvom i Copa Americom 2021. godine, iako bi EURO mogao ostati u ljetnom terminu, ali nakon njega bi se sezona nastavila - dodao je Galliani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.