open-navfaktor-logo
search
Sutra na pripremama
Nermin Jamak se vraća na Grbavicu, dolazi i stoper iz Čelika
Njih dvojica sutra bi se trebali priključiti pripremama Plavih u Međugorju
21.01.2020. u 17:01
get url
text

Nermin Jamak i Luka Miletić dvojica od deveterice fudbalera koji su tužili NK Čelik zbog dugovanja i dobili presude, te automatski i raskid ugovora, karijeru će nastaviti u FK Željezničar.

Jamaku će ovo biti povratak na Grbavicu nakon više od pet godina (u ljeto 2014. godine iz Želje prešao u Osijek), dok stoper Miletić ima iskustva igranja u Premijer ligi BiH jer je osim Čelika nastupao za Vitez, a ponikao je u Brotnju iz Čitluka (nastupao još Rudeš, Inter Zaprešić, Sesvete, Lučko i Dugopolje).

Njih dvojica sutra bi se trebali priključiti pripremama Željezničara u Međugorju.

Jamak će pojačati vezni red, dok bi Miletić trebao osnažiti stoperske pozicije, koje su oslabljenje odlascima Enesa Sipovića i Jadranka Bogičevića.

Doskorašnji veznjak Čelika u prošloj sezoni sjajnim igrama izborio je mjesto u kristalnih 11 na manifestaciji koju je organizovao Sindikat profesionalnih fudbalera BiH. Što je posebno važno, Jamak će imati pravo nastupa i u Kupu jer nije igrao za Zeničani koji su u prvoj rundi eliminisani od Rudar Kaknja.

Osim njih dvojice prvostepena komisija Fudbalskog saveza ZDK presudila je i u korist Ševke Okića, Harisa Dilavera, Anela Dedića, Ljubiše Pecelja, Slavka Brekala, Tarika Isića i Petra Raguža, koji su postali slobodni igrači.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.