open-navfaktor-logo
search
Bio bi najplaćeniji u Hrvatskoj
Nestvarno za naše uvjete: Turci otkrili koliku plaću Hajduk nudi Edinu Džeki
AUTOR: Faktor
02.07.2024. u 19:35
get url
text
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta iz Fenerbahčea bi mogao preći u Hajduk.
Kapitana Zmajeva, sportski direktor Splićana Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso vide kao idealno rješenje za vrh napada, s obzirom da su obojica najavili da će Marko Livaja ubuduće igrati na poziciji desetke pa Hajduku treba pravi centarfor.
Turski mediji proteklih dana su pisali da je od Fenerbahčea i njihovog novog trenera Josea Mourinha dobio dozvolu za odlazak, oni mu neće praviti probleme bez obzira što ima još jednu godinu ugovora.
Spreman je Fenerbahče prepustiti Džeku, a konačnu odluku donijet će sam igrač u dogovoru s porodicom.
Dok se čeka da Džeko prelomi hoće li iduće sezone igrati za Hajduk, ostati u Fenerbahčeu ili možda prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije, turski novinar Yabiz Sabuncuoglu donio je nešto više detalja mogućeg dogovora sa Splićanima.
Tokom gostovanja u emisiji Insider rekao je da bi do sretnog raspleta za pristaše Hajduka ipak moglo proći još nešto vremena.
- Oni klubovi koji ga žele, moraju se makar približiti iznosu Džekine godišnje plaće u Feneru - rekao je Sabuncuoglu.
Inače, Džeko godišnje u Fenerbahčeu zarađuje 4.200.000 eura odnosno 350.000 eura mjesečno.
- Hajduk se toj brojci ne može približiti, njihova službena ponuda iznosi polovicu od tog iznosa - otkrio je Sabuncuoglu.
Ukoliko je to točno, kako piše Gol, Džeko bi s godišnjom plaćom od oko dva miliona eura bio najplaćeniji fudbaler u HNL-u. Zarađivao bi više od Livaje, Brune Petkovića, Marka Pjace, Filipa Uremovića i mnogih drugih zvijezda iz hrvatske elite.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.