open-navfaktor-logo
search
Odlazak velikana
Neutješna Ćirina porodica: Sin Miroslav održao emotivan govor, tokom sahrane pridržavao tetku Jozefinu
Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, sahranjen je u Aleji velikana na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj.
15.02.2023. u 18:49
get url
text

Od legendarnog trenera oprostila se porodica, rodbina, prijatelji i brojni sugrađani.

Na Mirogoju se pred lijesom Miroslava Ćire Blažića poklonilo na hiljade njegovih prijatelja i sugrađana i brojne kolege iz svijeta sporta, ali i politike.

Posljednji ispraćaj okupio je dio igrača iz Ćirine zlatne generacije s kojom je 1998. osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ali i igrače Dinama, kluba kojeg je doveo do titule prvaka Jugoslavije 1982. Između ostalih, ispraćaju i komemoraciji prisustvovali su Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Aljoša Asanović, Robert Jarni, Niko Kranjčar...

Osim poznatih bivših i sadašnjih fudbalera i trenera, te osoba iz javnog života Hrvatske, sprovodu je prisustovala i njegova porodica, koja, kako piše 24sata, živi daleko od svjetla pozornice.

FOTO: Anadolija

Njegov sin Miroslav održao je emotivni govor na komemoraciji u kojem se, između ostalog, osvrnuo i na porodicu.

VEZANI TEKST - Uz poznatu francusku pjesmu: U Zagrebu sahranjen Ćiro Blažević

- Bio je istinski građanin ovog svijeta i nije se nikad razdvajao i radio nekakve razlike između malih i velikih ljudi. Volio je sve nas. Volio je mamu Nenu, Katerinu, Barbaru, mene, svoju unučad Filipa, Mikaela, Vincenta, Linu, Mari, Damjana, tetu Seku, Ljubicu. Možda nije uvijek mogao biti tu, ali uvijek smo osjećali njegovu prisutnost i sigurnost. Sve nam je dao - kazao je kroz suze Miroslav Blažević koji inače živi u Zagrebu, a na sprovod je stigao sa suprugom i dvoje djece.

Tokom saharane pridržavao je Ćirinu sestru, a svoju tetku Jozefinu, piše 24sata. S druge strane, iz Švicarske su stigle kćeri Barbara, koja je stajala sa svojom dvojicom sinova pokraj svoje majke Zdenke, i Catherine, koja je bila u društvu sina i kćeri.

FOTO: Anadolija

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.