open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Newcastle srušio PSG, Crvena zvezda u finišu izbjegla poraz
Fudbaleri Newcastle Uniteda savladali su PSG u derbiju 2. kola Lige evropskih prvaka.
04.10.2023. u 23:00
get url
text

Svrake su na St. James Parku slavile sa 4:1. Almiron je u 17. minuti pogodio za 1:0, a prednost domaćih udvostručio je Burn u 39.

Na otvaranju drugog poluvremena Longstaff pogađa za 3:0, a Hernandez u 56. minuti smanjuje na 3:1. Uprkos činjenici da su imali više od pola sata, Mbappe i društvo nisu uspjeli da se spase poraza u Engleskoj. U sudijskoj nadoknadi primili su i četvrti gol, a strijelac je bio Schar.

Borussia Dortmund i Milan remizirali su bez golova u drugom meču grupe F. Za goste nije nastupio naš Rade Krunić, koji je van stroja zbog povrede.

Manchester City nije dozvolio iznenađenje na gostovanju u Njemačkoj, gdje je sa 3:1 slavio protiv Leipziga. Foden u 25. minuti pogađa za 0:1, izjednačio je Openda u 48, a strijelac za 1:2 bio je Alvarez u 84. minuti. U sudijskoj nadoknadi Doku je pogodio za 1:3.

Crvena zvezda se golom u 88. minuti spasila poraza protiv Young Boysa. Poveli su Beograđani u 35. minuti golom Ndiayea, a Ugrinčić (48) i Itten (61) režiraju preokret. Zvezda se poraza spasila fenomenalnim golom Bukaria. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.