open-navfaktor-logo
search
Stradali ligamenti
Neymar povrijeđen, problem za Saudijce: Koliko će Al Hilal dobiti odštete od FIFA-e
Crne slutnje su se obistinile - Neymar je ozbiljnije povrijeđen, morat će na operaciju križnih ligamenata i za njega je sezona završena!
19.10.2023. u 11:30
get url
text

VEZANI TEKST - Teška povreda Brazilca: Neymar zaplakao od bolova, završena sezona?

Brazilac se povrijedio u utakmici protiv Urugvaja. Nakon doskoka plakao je od bolova, ali vjerovatno i svjestan toga šta će sve ponovo proći. Teren je napustio na nosilima, a brazilski mediji nagađaju da će pauzirati između sedam i devet meseci.

- Ovo je vrlo tužan trenutak, ma najgori. Znam da sam jak, ali ovaj put će mi trebati još više svojih ljudi (porodice i prijatelja). Nije lako proći kroz povredu i operaciju, ali zamislite kako je proći kroz sve to opet četiri mjeseci nakon što sam se oporavio od povrede zgloba - poručio je Neymar.

Brazilac je ovog ljeta potpisao za Al Hilal, a za dvije godine u Saudijskoj Arabiji zaradit će 320 miliona eura. PSG je dobio obštećenje od oko 90 miliona eura.

Barem trećinu ugovora Neymar će provesti na bolničkom krevetu, pa je pitanje kada će se vratiti na teren.

Al-Hilal ima sada pravo na finansijsku odštetu od FIFA, ali ona nije ni blizu dovoljna.

- FIFA pokriva maksimalno godinu dana povrede, a iznos odštete ograničen je na 7,5 miliona eura. Maksimalni iznos koji se plaća po danu u kojem igrač ne može igrati je 20,5 hiljada eura - izjavili su za brazilske medije stručnjaci za Zakon o sportu, uz pojašanjenje:

- Ukupan iznos koji će FIFA program godišnje distribuirati klubovima u slučaju povreda je 80 miliona eura, tako da svaki zahtjev Al-Hilala mora biti smješten unutar ovih parametara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.