open-navfaktor-logo
search
Trener Čelika
Nezadovoljni Örnek kritikovao N/FSBiH i suđenje u Ugljeviku
Zeničani su uz Radnik i Krupu jedini tim koji još nema nijednu gostujuću pobjedu, dok Krupa i Čelik imaju samo po tri osvojena boda u gostima
12.11.2018. u 15:18
get url
text

Turski trener na klupi Čelika Adnan Örnek krajem prošle sedmice dobio je licence te u subotu i debitovao na premijerligaškim terenima, ali je njegov tim u Ugljeviku od Zvijezde 09 doživio novi, šesti poraz u devet gostujućih utakmica ove sezone.

Zeničani su tako uz Radnik i Krupu jedini tim koji još nema nijednu gostujuću pobjedu, dok Krupa i Čelik imaju samo po tri osvojena boda u gostima. Čelik je, ipak, najslabiji gost, jer je primio i najviše golova - 19, dok je postigao samo četiri. Čelik na pauzu odlazi kao osmoplasirani i s 21 bodom, koliko ima i ispred njih Radnik.

- Generalno, nisam zadovoljan nastupom svog tima, ali sam više nezadovoljan terenom na kojem smo igrali. Zbog toga kritike idu na račun Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, koji dozvoljava da se igra na tako lošim terenima. To ne može biti alibi za naš slab nastup i poraz, ali svakako da se treba uputiti kritika i treba da se poradi na tome. Uputit ćemo i službeni dopis N/FSBiH, ali bi svi klubovi trebali poraditi na tome da se ne igra na tako lošim terenima, jer ovo je, ipak, profesionalna liga - ističe Örnek.

Kaže kako ima primjedbi i na suđenje, smatrajući da faul iz kojeg su domaćini poveli te zbog kojeg je i Nermin Jamak dobio žuti karton pa neće moći nastupiti u narednom kolu protiv Mladosti DK u Zenici, nije dosuđen ispravno.

- Iako smo nastupili bez Fenana Salčinovića, Aldina Šišića, Ševke Okića, Ivana Livaje, Marina Jurine i Vedrana Vrhovca, kojeg smo čuvali za mladu reprezentaciju, bili smo uvjereni u dobar nastup i pobjedu. Atmosfera u timu je zaista dobra ali, nažalost, desilo se što se desilo pa nismo izvukli ni bod. Predstoji nam da se u pauzi što bolje spremimo za preostale dvije utakmice te da osvojimo što više bodova za drugi dio - kaže Örnek.

Ističe da je i do sada imao zadnju riječ u vođenju utakmice tako da nije imao poseban osjećaj što je prvi put sjedio na klupi, pored terena. Glavnu će riječ, najavljuje, imati i tokom zimske pauze, kada planira tim osvježiti s četiri-pet novih igrača.

-Sada imamo puno igrača na spisku, ali nemamo prave alternative. Želimo dovesti igrače koji će i na terenu i izvan terena dostojno reprezentovati sebe i klub, odnosno koji će biti ponosni što igraju za Čelik. Naravno, nekih ćemo se igrača pokušati i riješiti - da li kroz pozajmice u druge klubove ili kroz sporazumni raskid, ali će sigurno biti promjena u timu - najavljuje Örnek.

Čelik u prethodne dvije reprezentativne pauze nije išao na pripreme izvan grada niti je igrao kontrolne utakmice, ali će ovu pauzu, ako nađu rivala, pokušati iskoristiti da u subotu odigraju kontrolnu utakmicu. Cijelu će pauzu ponovo trenirati samo na terenima u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.