open-navfaktor-logo
search
Show na Nou Campu
Nije samo Pjanić u nemilosti: Trener Koeman ponizio još jednog igrača Barcelone
Fudbaleri Barcelone savladali su sinoć Getafe u posljednjem meču 31. kola šampionata Španije.
23.04.2021. u 11:02
get url
text

Katalonci su na Nou Campu slavili sa 5:2 i tako su ostali u igri za šampionsku titulu.

No, trijumf i nije bilo tako ubjedljiv koliko se čini na prvu, jer su domaći dva gola postigli u posljednjim minutama meča.

Getafe je u 69. minuti smanjio na 3:2, a nekoliko minuta kasnije Ronald Koeman je ponizio svog igrača i zamijenio ga. Očito da naš Miralem Pjanić nije jedini koji je na udaru stratega Katalonaca. Jedan potez Oscara Mingueze izbacio je iz takta nizozemskog stručnjaka.

Naime, u jednoj kontri Mingueza je krenuo prema naprijed, a Koeman je zaurlao na njega i tražio je da se vrati nazad. Odmah potom je izveo 21-godišnjaka iz igre i na teren poslao Samuela Umtitija.

Mladi Minguez je prilikom izlaska iz igre došao da pozdravi trenera, ali ga je Koeman izignorisao.

- Moja reakcija bila je malo pretjerana. On kao i svi naši mladići, igra sjajno ove sezone. Međutim, isto tako mora naučiti da ako igra za Barcelonu, mora biti potpuno koncentrisan i uključen u utakmicu - poručio je Koeman, objasnivši zašto ga je zamijenio:

- Htio sam De Jonga premjestiti na bok, a Umtitiju dati zasluženu minutažu. Zašto sam se ljutio? Zato jer je u prvom poluvremenu kod našeg vodstva 1:0 povrijedio koljeno. Više sam ga puta tokom ukazivanja pomoći pitao može li nastaviti. Rekao mi je da može, a onda smo primili gol na mjestu gdje je trebao biti. Još je također dva puta krenuo u napad kada smo morali imati trojicu iza. To je taktika koju mora naučiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.