open-navfaktor-logo
search
Problemi u Beogradu
Nisu platili dug: Stadion kluba za koji nastupa stoper Zmajeva već tri sedmice bez struje
Dan uoči početka nove sezone u fudbalskoj Superligi Srbije, Partizan i dalje nema struju na stadionu u Humskoj. Isključena je prije više od tri sedmice zbog neplaćenih računa.
28.07.2023. u 20:12
get url
text

Prema informacijama koje donosi Sportski žurnal dug je nešto manji od 200 hiljada eura. Trenutno, crno-bijeli se snabdijevaju na agregat i imaju električnu energiju samo u kancelarijama na stadionu.

U međuvremenu, Partizan je doveo i skupocjeno pojačanje iz Japana u vrijednosti od 1,3 miliona američkih dolara, pa zašto to nije iskorišteno da se plati struja koja je neophodna da bi se igrao fudbal, uz reflektore, semafore i tako dalje...

Razlog leži u sukobu Fudbalskog kluba i Sportskog društva Partizan, odnosno Milorada Vučelića i Ostoje Mijailovića koji već mjesecima "ratuju" za izvršnu vlast u crno-bijelom timu.

Za sada je i dalje vrlo neizvjesno kako će se situacija riješiti, ali dobra vijest za Partizan je što u prvom kolu nove Superlige ne igraju na svom stadionu. U subotu će gostovati u Bačkoj Topoli (21 sat), dok je planirano da u drugom kolu idu "na noge" Vojvodini. Tek u trećem kolu, 12. augusta, klub za koji nastupa bh. reprezentativac Siniša Saničanin će biti prvi put domaćin i to Radničkom iz Niša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.