open-navfaktor-logo
search
Jednoglasna odluka
NK Široki Brijeg izabrao novog trenera
AUTOR: Faktor
04.06.2024. u 11:17
get url
text
Jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg za novog šefa stručnog štaba imenovan je Toni Karačić.
Iskusni stručnjak iz Širokog Brijega u svoj klub vraća se nakon gotovo tri godine, a ovo će mu biti treći mandat na klupi plavo-bijelih, objavio je klub s Pecare.
U svom posljednjem mandatu Karačić je vodio Široki Brijeg u 58 utakmica i izborio premijerni nastup u kvalifikacijama za UEFA-inu Konferencijsku ligu u sezoni 2021/2022.
Nedavno završeno prvenstvo Široki Brijeg je završio na razočaravajućem osmom mjestu, a klub je promijenio tri trenera.
U novu sezonu Širokobriježane je poveo Marijan Budimir. Nakon odličnog otvaranja sezone klub je na jesen upao u rezultatsku krizu, pa mu se klub zahvalio na zimskoj pauzi.
Budimira je naslijedio Dino Skender, koji se zadržao do maja, a Široki Brijeg je u posljednja dva kola vodio Boris Pandža.
- Uvijek je lijepo vratiti se kući, među svoje ljude. Zahvaljujem se Upravnom odboru i čelnim ljudima u klubu koji su mi ukazali povjerenje. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam ponovno postao trener Širokog Brijega. Ovaj je klub institucija u bh. fudbalu, a posebno u našoj Hercegovini.
Došao sam napraviti kvalitetan posao i vratiti radost na lica naših navijača. Napravit ću sve da gledamo drugačiji i bolji Široki Brijeg u novoj sezoni. Idemo raditi i odraditi kvalitetne pripreme - poručio je Karačić s kojim je dogovorena saradnja do ljeta 2026. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.