open-navfaktor-logo
search
Akcija "VAR"
Nogometni savez Federacije BiH još nije zakazao sjednicu Disciplinske komisije
Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine (NSFBiH) još nije zakazao sjednicu Disciplinske komisije koja bi trebala provesti internu istragu u akciji "VAR".
26.02.2020. u 14:49
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA poslala dopis Nogometnom savezu FBiH: Ovo su imena osumnjičenih iz akcije "VAR"

Nakon dopisa koji je iz SIPA-a stigao na adresu NS Federacije BiH, seminaru, koji je održan proteklog vikenda u Zenici, nisu mogli prisustvovati peterica sudija sa A liste Prve lige FBiH, devet sudija B liste Prve lige FBiH, trojica delegata i dvojica posmatrača suđenja.

Protiv njih je najavljeno provođenje disciplinskog postupka jer su, kako je potvrđeno u dopisu SIPA-e, prekršili Pravilnike i procedure, te Kodekse N/FSBiH, NSFBiH, FIFA-e i UEFA-e. Stoga oni do okončanja postupka neće biti delegirani na utakmice Prve lige FBiH.

- Treba da se zakaže sjednica Disciplinske komisije NSFBiH jer je i nama u interesu da se ovo riješi što prije - kazali su za Faktor iz sekretarijata Federalnog saveza.

Također, naglašeno je da suspenzije velikog broja službenih lica neće poremetiti start proljetnog dijela sezona u Prvoj ligi Federacije BiH, koji je zakazan za 7. mart.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.