open-navfaktor-logo
search
Oglasio NK Novi Travnik
Nova farsa u bh. fudbalu: "Gospodo sudije i oni koji ih šaljete, ne damo vam pare"
Susret 15. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Zapad, između Krajine iz Cazina i NK Novi Travnik, pripao je domaćem timu koji je slavio sa 3:2.
18.11.2023. u 17:17
get url
text

Golove za domaće postigli su Edis Nuhanović, Ermin Nizić i Dino Topić, dok su za goste pogađali Mirza Silajdžija i Senahid Omerdić.

No, čini se da je ovo još jedna od bh. fudbalskih koja je u drugi plan bacila sport, a u prvi mešetare kojih je sve više u fudbalu. Naime, gosti tvrde da su oštećeni u Cazinu, što su objavili na svojoj Facebook stranici.

- Kraj utakmice u Cazinu. Nažalost, danas naši momci nisu mogli više, s obzirom da je ekipa domaćina bila pojačana sa dodatnim igračima čija imena možete vidjeti u prilogu, te u omjeru snaga 14 prema 11, nismo mogli više osim minimalnog poraza.

Ako u obzir uzmemo da su dosuđena dva penala za domaćina, i da smo dobili crveni karton, stiče se dojam da se ova liga, ovakva kava jeste, Druga liga FBiH Zapad, igra samo za sudije, ili za one koji ih šalju i daju im kojekakve zadatke, što sasvim sigurno ubija volju za gledanjem, kako navijačima, a tako i volju za igranjem i treniranjem i ovo malo omladine što nam osta u državi.

Gospodo sudije, i gospodo koja ih šalje, mi, NK Novi Travnik, ne damo vam pare, osim taksi koje vam uredno plaćamo, koliko god vi tražili to od nas i koliko god se blamirali protiv nas - piše u objavi na Facebook stranici koju potpisuje Uprava NK Novi Travnik.

Zanimljivo, jedan od čelnika bh. fudbala je iz Cazina. Riječ je o Irfanu Duriću, potpredsjedniku FSBiH, kojem u biografiji piše da je nastupao u omladinskim kategorijama FK Krajina Cazin.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.