open-navfaktor-logo
search
Kršenje sporazuma
Nova tužba Čelika protiv grada Zenica: Jedan čovjek živi u neostvarenoj želji da sahrani klub
Nogometni klub Čelik podnio je novu tužbu pred Općinskim sudom u Zenici za obaveze grada Zenica koje su dospjele od januara 2022. godine do dana podnošenja tužbe.
08.12.2022. u 18:24
get url
text

Radi se o 176.588,38 KM, a kako je saopćeno iz kluba sa Bilinog polja, do glavne rasprave će se u sklopu tužbenog zahtjeva svakako objediniti i obaveze koje dospiju do dana njenog održavanja.

Iz Čelika podsjećaju da grad Zenica već skoro dvije godine konstatno krši sporazum o međusobnoj saradnji s NK Čelik tako što klubu ne transferira sredstva uprihodovana od poslovnih prostora na stadionu Bilino polje.

- Prvu tužbu protiv Grada Zenica, naš klub je podnio još 26.05.2021., a tužbeni zahtjev kojeg je kasnije Općinski sud i odbio je iznosio 236.936,90 KM, te je obuhvatio neizmirene obaveze Grada s pripadajućom zakonskom kamatom zaključno s ratom za 12. mjesec 2021. godine. Kao što je klub izvijestio javnost, taj postupak je u proceduri pred nadležnim Kantonalnim sudom u Zenici, a rukovodstvo NK Čelik Zenica u roku od dva mjeseca očekuje pravosnažnu presudu u korist kluba - saopćeno je iz Čelika.

- Kao klub ne želimo ulaziti u motive kršenja Sporazuma od Gradske uprave, ali smo sigurni da se iza svega krije politička volja jednog čovjeka koji živi u neostvarenoj želji da sahrani ovaj klub. Još smo više sigurni da nikom nećemo dozvoliti da se poigrava s dostojanstvom NK Čelik Zenica i da ćemo mu vratiti sve što mu je oteto i što mu pripada - poručili su sa Bilinog polja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.