open-navfaktor-logo
search
Crni vikend u BiH
Novi prekid utakmice: Sudiju napali isključeni fudbaleri, reagovala i policija
Gosti su vodili 2:1, a onda je susret prekinut nakon što su domaći igrači napali sudiju 
11.11.2018. u 20:18
get url
text

Nokautiran sudija. Navijači prekinuli utakmicu. Razbijena glava treneru Sarajeva. Navijači utrčali na teren. Tuča na Grbavici...

Ne, nije u pitanju crna hronika. U pitanju su naslovi sa sportski događaja. Sa fudbalskih utakmica. A koje smo čitali u bh. medijima ovog vikenda.

I tu nije kraj... Novom prekidu na bh. fudbalskim stadionima svjedočili smo danas. Meč 14. kola Druge lige Centar između Natrona i Krivaje Zavidovići obilježile su nemile scene.

Gosti su vodili 2:1, a onda je susret prekinut nakon što su domaći igrači iskazali nezadovoljstvo nakon jednog grubog prekršaja gostujućih fudbalera.

- Deset minuta prije kraja nakon dosuđenog faula za domaće i sankcionisanje žutim kartonom našeg igrača uslijedio je napad na sudiju od strane igrača Natrona. Nakon koškanja i fizičkog napada na sudiju isti je sankcionisao crvenim kartonom dva domaća igrača i dao bezpotrebno crveni karton našem igraču. Poslije takve odluke isključeni igrači Natrona su fizički nasrnuli na sudiju nakon čega je susret prekinut. Rezultat u trenutku prekida 2:1 za našu ekipu - saopćeno je na Facebook stranici NK Krivaja Zavidovići.

Utakmicu je sudio Senad Heljić (Sarajevo), sa pomoćnicima Adnan Malkić (Vogošća) i Edis Trklja (Sarajevo), a sudijska trojka stadiona u Maglaju napustila je uz pomoć policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.