open-navfaktor-logo
search
Bura u UFSIKS
Novo rukovodstvo traži pečat od Admira Šehovića: Ukoliko ne postupite na ovaj način, bit ćemo prisiljeni...
Bura u sudijskim vodama u Kantonu Sarajevo još se ne stišava.
30.01.2024. u 13:02
get url
text

VEZANI TEKST - Vanredna Skupština: Smijenjen Elmir Pilav, izabrano novo rukovodstvo UFSIKS 

Prije osam dana (22. januara) na zahtjev 13 od 17 članova Skupštine održana je Vanredna sjednica Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS), a kada je, smijenjen predsjednik Upravnog odbora Elmir Pilav, a dužnosti je razriješen sekretar Udruženja Admir Šehović.

Uz njih dvojicu izglasano je nepovjerenje i kompletnom Upravnom odboru, kao i predsjedniku Skupštine Seadu Kuloviću. Povjerenje su dobili novi članovi UO (Adis Mulahasanović predsjednik), dok je za Kulovićevog nasljednika izabran Benjamin Deljković.

Međutim, kadrovi koji su 22. januara postali bivši još se ne mire s činjenicom da im je skupštinska većina izglasala nepovjerenje, a dva dana nakon sjednice Skupštine na internet stranici Udruženja objavili su "važno obavještenje".

- U cilju objektivnog informisanja članstva i javnosti, a vezano za nedavna pisanja određenih portala, obavještavamo i podsjećamo sve da je jedini legalno izabrani UO i rukovodstvo Udruženja onaj na čelu sa predsjednikom Elmirom Pilavom - pisalo je u obavještenju na stranicima UFSIKS.

Sada, kako se može vidjeti iz dopisa kojeg je Mulahasanović uputio Šehoviću, razriješeno sekretar još nije "razdužio" pečat.

- Dostavljamo Vam posljednje upozorenje kao bivšem sekretaru UFSIKS, obzirom da sam Vam u dva navrata slao zahtjev za predaju pečata novim nadležnim legalno izabranim članovima - Upravnom odboru UFSIKS (mailovi od 23. i 26. januara).

U prilog ovog maila dostavljam Vam odluke sa Vanredne Skupštine, kojom su voljom većine glasova, na Statutom propisani način, u Skupštini razriješeni stari, a imenovani novi članovi UO UFSIKS.

VEZANI TEKST - I Irfan Peljto na listi: Ko je sve potpisao zahtjev za Vanrednu Skupštinu UFSIKS?

Zbog prethodno navedenog, a neosnovanog držanja pečata, za zakonito daljnje funkcionisanje UFSIKS, a kako nalažu i propisi, potrebno je da odmah, bez odlaganja dostavite pečat Udruženja meni kao predsjedniku i novom sekretaru UFSIKS (za novog sekretara izabran Emsel Krupalija, op.a). Zbog ovakvog Vašeg držanja, novi, a legalno izabrani članovi nisu mogli opečatiti legalno donesene odluke na održanoj Skupštini, te ovakvim daljnim ponašanjem, samo nastavljate nanositi nenadoknadivu štetu Udruženju.

Ukoliko ne postupite na ovaj način, nažalost bit ćemo prisiljeni da uputimo zahtjev nadležnim institucijama i organima zbog nezakonitog držanja pečata i namjernog opstruisanja zakonitog rada našeg Udruženja, te biste mogli doći u situaciju da eventualno budete odgovorni za neovlašteno držanje pečata, te eventualnu zlouptrebu istog, što svakako ne želimo - piše u dopisu koji je potpisao Adis Mulahasanović, novoizabrani predsjednik UO UFSIKS, a koji je poslan Admiru Šehoviću.

Pozvali smo i Šehovića kako bismo čuli i njegovu stranu priče, ali do objavljivanja ovog teksta on nije odgovorio na poziv iz redakcije Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.