open-navfaktor-logo
search
Reagovanje
NSZDK odgovorio Čeliku
NK Čelik sinoć se oglasio saopćenjem za javnost nakon što je Disciplinski sudija NS ZDK žestoko kaznio Zeničane (2.000 KM, oduzeta im tri boda i tri meč bez poublike).
03.12.2021. u 17:02
get url
text

Zeničani smatraju da kazna nije primjerana, te su prozvali NSZDK. Ubrzo je stigao odgovor.

- NS Zeničko-dobojskog kantona, radi istinitog informisanja sportske javnosti u BiH, ovim putem javno reaguje na saopćenje NK Čelik Zenica od 2. decembra 2021. godine u kojem je, slučajno ili ne, pogrešno adresiran eventualni krivac za izrečene sankcije Čeliku zbog dešavanja na utakmici 14. kola Druge lige Federacije BiH grupa Centar protiv Bosne Visoko.

Kao eventualni krivac za izrečene sankcije označen je NSZDK, tačnije Disciplinska komisija NSZDK, u čijoj nadležnosti NIJE takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Centar. U prilog navedenom ističemo da su svi klubovi Druge lige Federacije BiH grupa Centar o nadležnostima, članovima takmičarskih organa i vodstvu takmičenja od strane NSZDK obaviješteni 13. jula 2021. godine.

Izvršni odbor NS FBiH, na sjednici od 7. jula 2021. godine, donio je dvije Odluke i to:

Odluku o imenovanju takmičarskih organa Druge lige NS FBiH Centar za takmičarsku 2021/22, u kojoj se za komesara takmičenja za takmičarsku sezonu imenuje Jasmin Memišević (NSZDK), za komesara za suđenje imenuje Salem Kundo (NSBPK) i za disciplinskog sudiju Aldin Avdić (FSKS).

Druga Odluka vezana je za sjedište i takmičarske organe Druge lige NS FBiH grupa Centar i to: Komesar za takmičenje je iz NS ZDK; Komesar za suđenje je iz FSBPK, Disciplinski sudija je iz FSKS; Tehnički sekretar je iz NS ZDK.

VEZANI TEKST - Žestoka kazna za NK Čelik, Zeničani najavili žalbu, klubove pozivaju na sastanak

U članu 4. navedene Odluke, za obavljanje poslova i zadataka koji proizilaze iz organizacije takmičenja, imenovani su odgovorni Izvršnom odboru NS FBiH, a kontrolu rada organa vršit će nadležne komisije NS FBiH i Sekretarijat za takmičenje NS FBiH, shodno odlukama Izvršnog odbora NS FBiH.

Iz navedenih činjenica jasno je u čijoj je nadležnosti takmičenje Druge lige Federacije BiH grupa Centar, pa ovom prilikom još jednom naglašavamo da se nadamo da adresiranje eventualne krivice na NSZDK nije bilo s namjerom.

Iskreno se nadamo da će NK Čelik, ali i svi ostali klubovi Druge lige FBiH grupa Centar u budućnosti svoja prava potražiti kod nadležnih saveza, a i da će ti isti organi pokazati profesionalnost i svaki slučaj rješavati nepristrasno u potpunosti poštujući važeće propise FSBiH. Sportski pozdrav - piše u saopćenju koje je potpisao Muris Jabandžić, predsjednik NSZDK.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.