open-navfaktor-logo
search
Igra za Milan
O BiH nije razmišljao: Porijeklom iz Višegrada, rođen u Njemačkoj, u martu debituje za Srbiju?
Mnogo je sportista koji vuku korijene iz Bosne i Hercegovine, ali nikada nisu obukli dres naše reprezentacije.
21.02.2024. u 10:17
get url
text

Jedan od takvih je i Jan Karlo Simić, mladi i talentovani defanzivac Milana, koji će u martu najvjerovatnije debitovati za Srbiju.

Kako pišu beogradski mediji, on će dobiti poziv Dragan Piksija Stojkovića za martovske prijateljske utakmice koje će Srbija igrati protiv Rusije i Kipra.

Simić je rođen u Njemačkoj (Nurtingen), a porijeklo mu je iz Višegrada, odakle su mu roditelji. U startu je igrao za mlađe kategorije Njemačke, ali je odlučio da obuče dres Srbije. O zemlji svojih roditelja očito nije razmišljao...

Rođen je 2. maja 2005. godine, visok je 186 cm, igra na poziciji centralnog beka, a za prvi tim Milana već je skupio četiri nastupa i postigao je jedan gol (protiv Monze 17. decembra prošle godine).

Za Srbiju je nedavno zaigrao još jedan fudbaler porijeklom iz naše zemlje, a radi se o Lazaru Samardžiću, čiji otac je iz Živinica. 

I dok komšije rade na podmlađivanju svojih reprezentacija, bore se za svakog igrača koji može zaigrati za njihove zemlje, za to vrijeme Zvjezdan Misimović, sportski direktor fudbalske A reprezentacije BiH, "spava" i ima "važnijih poslova".  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.