open-navfaktor-logo
search
Remi u Beču
Ocjene reprezentativaca Austrije nešto govore i o igri Zmajeva
Da je Bosna i Hercegovina bila bliže pobjedi, svjedoče možda i ocjene koje je reprezentativcima Austrije dao jedan od najpoznatijih austrijskih listova "Heute"
16.11.2018. u 11:53
get url
text
Heinz Linder
Heinz Linder

Remi bez golova bio je dovoljan fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine da ovjeri prvo mjesto u grupi 3, B divizije Lige nacija, i tako se plasira među 12 najboljih selekcija Starog kontinenta u novoformiranom takmičenja.

Oba tima imala su svoje šanse tokom 90 minuta susreta na stadionu "Ernst Happel", ali na kraju su izabranici Roberta Prosinečkog bili ti koji su imali više razloga za slavlje.

Da je Bosna i Hercegovina bila bliže pobjedi, svjedoče možda i ocjene koje je reprezentativcima Austrije dao jedan od najpoznatijih austrijskih listova "Heute".

Naime, prema mišljenju ovoga medija, najvišu ocjenu zaslužila je tek maskota fudbalske reprezentacija Austrije Ostar-Rich, dok je najbolje ocjenjeni fudbaler domaće selekcije njen kapiten Julian Baumgartlinger koji je dobio ocjenu 2+. "Čiste dvice" zaradili Xaver Schlanger i golman Heinz Linder.

Činjenica da je austrijski golman jedan od najbolje ocijenjenih igrača sinoćenjeg protivnika Zmajeva govori dosta toga o igri Zmajeva.

Ocjene reprezentativaca Austrije:
Heinz Linder 2
Stefan Lainer 3
Aleksandar Dragović 4
Martin Hinteregger 3
David Alaba 4
Peter Žulj 3+
Valentino Lazaro 3+
Alessandro Schopf 4
Marko Arnautović 3
Florian Kainz 4-
Julian Baumgartlinger 2+
Xaver Schlanger 2
Michael Gregoritsch 4

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.