open-navfaktor-logo
search
Amoah blizu odlaska
Odinaka danas na treningu Željezničara, sutra prvi pripremni meč
AUTOR: Samir Mlaćo
01.07.2024. u 08:54
get url
text
Željezničar će ove sedmice odigrati dvije pripremne utakmice
Željezničar će ove sedmice odigrati dvije pripremne utakmice
Nakon što su jučer imali slobodan dan, nogometaši Željezničara danas nastavljaju sa pripremama za novu sezonu Premijer lige.
Plavi će danas odraditi dva treninga, prvi je zakazan u jutarnjim satima u teretani, dok je drugi na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.
Jučer su sa Grbavice potvrdili rastanak sa Harisom Ovčinom, što znači i dolazak mladog Nigerijca Edwina Odinake (20).
Odinaka je skrenuo pažnju sjajnim igrama u federalnom prvoligašu Stupčanici iz Olova, te je bio na meti nekoliko premijerligaša. Na kraju se odlučio za dolazak na Grbavicu i već danas bi trebao da bude na drugom treningu svog novog tima.
Potpisat će ugovor i tako ozvaničiti saradnju, te pojačati konkrenciju na desnom beku.
Sa ekipom još uvijek nema Josepha Amoaha. Mladi ofanzivac iz Gane ugovor ima do kraja jula ove godine, no nije se odazvao prozivci. Najavljeno je da će se to desiti par dana poslije prozivke, ali nije i sve glasnije se priča o odlasku.
Amoah navodno ima i nekoliko ponuda, te će sve uskoro biti jasnije. Postoji velika mogućnost da će napustiti Grbavicu i krenuti u nove izazove, te su u Željezničaru već spremni na takav scenarij.
Željezničar će sutra odigrati i svoj prvi pripremni meč. Rival će na Grbavici biti od 18 sati biti nogometaši bez ugovora koji će nastupati za Sindikat profesionalnih fudbalera naše zemlje.
Radi se većinom o nogometašima iz Premijer lige, te Prve lige Federacije i Prve lige Republike Srpske.
Sigurno da će ova provjera dobro doći stručnom štabu Denisa Ćorića, a šansu će dobiti svi igrači na probi, te igrači iz omladinskog pogona koji su priključeni seniorskom timu.
Već u petak rival Plavima je NK TOŠK, a zatim slijedi odlazak na glavni dio priprema na Zlatibor.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.