open-navfaktor-logo
search
Dvije opcije
Odlazak Ahmetovića i Suljića: Ko će biti kapiten Sarajeva?
Fudbalski klub Sarajevo doživio je brojne promjene pred proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
24.01.2023. u 12:40
get url
text

Na klupu je stigao Mirza Varešanović, što se nije dopalo navijačima zbog ranijih nesuglasica, a opremu Bordo tima zadužila su i brojna pojačanja. Klub ne štedi novac, što znači da je izlazak na euroscenu prioritet broj jedan.

Pored dolazaka, bilo je i odlazaka, među kojima se ističu Asmir Suljić i Mersudin Ahmetović.

Na ovaj dvojac ne računaju u Sarajevu. Ahmetović se već skrasio u Igmanu iz Konjica, a Suljić još nije riješio svoj status. Barem klub o tome zvanično nije obavijestio javnost.

Suljić je ove sezone oko ruke nosio kapitensku traku. Ahmetović je u prošlosti bio kapiten Sarajeva.

Kada Suljića nije bilo na travnjaku, traka je bila oko ruke Andreja Đokanovića. Veznjak, a po potrebi i stoper, šest puta je u jesenjem dijelu sezone bio kapiten. I on se nameće kao logično rješenje za novog kapitena.

Njegov zamjenik, ako je suditi po prvoj pripremnoj utakmici protiv Međugorja, bit će Dal Vareašanović, sin trenera Mirze Varešanovića.

U Sarajevu mnogo nade polažu u Đokanovića i Varešanovića glede inostranih transfera. Vjeruju u Bordo taboru da bi ovi mladi fudbaleri mogli napuniti klupsku kasu.

Sarajevo se za nastavak takmičarske godine priprema u Međugorju, a poslije toga će ekipa otputovati u Antalyju.

Klub su ove zime pojačali Ilija Martinović, Slaviša Radovića, Almedin Ziljkić, Giorgi Guliashvili i Renan Oliveira. Martinović, Guliiashvili i Oliveira su stranci, a stranih državljana u svlačionici Bordo tima ima ukupno sedam. U zapisniku ih, prema propozicijama takmičenja, može biti ukupno pet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.