open-navfaktor-logo
search
Oglasila se direktorica
Oduševljenje u Bordo taboru: Koševo, uskoro, Sarajevu!
Fudbalski klub Sarajevo sa zadovoljstvom i neizmjernom radošću obavještava sve navijače da je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća usvojena odluka o koncesiji nad Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase".
29.07.2020. u 14:39
get url
text

VEZANI TEKST - OV Centar odlučilo: FK Sarajevo dobija Koševo na 30 godina, ali pita se i Nguyen Nam

Prvak Bosne i Hercegovine napokon će imati svoj stadion!

- Isplatio se sav trud koji smo moj tim i ja uložili u proteklom periodu. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli, a još više onima koji nisu. Vrlo dobro znamo da smo sve ovo uspjeli sami, bez bilo kakve vanjske pomoći i lobija. Klub i navijači zajedno, baš onako kako i treba! Nadamo se da ćemo što prije završiti pregovore i procedure te da od naredne godine Koševo postaje naše - kazala je Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo za klupsku internet stranicu.

Na današnjoj sjednici, odlučeno je da će upravljanje stadionom biti ustupljeno Fudbalskom klubu Sarajevo narednih 30 godina, uz mogućnost produženja na još 15 godina.

FK Sarajevo je zajedno sa većinskim nosiocem glasačkih prava apsolutno spreman za početak radova za osposobljavanje stadiona za ispunjenje uslova za kategoriju 4, poručili su iz kluba.

- FK Sarajevo se još jednom zahvaljuje svim navijačima i prijateljima kluba koji su u proteklim mjesecima svojim angažmanom direktno utjecali na povoljan ishod - piše na zvaničnoj stranici Bordo kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.