open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatna glupost
Oduzeti noževi, mačete, metalne šipke: Grci pišu o kobnoj procjeni policije koja je dovela do tragedije u Atini
Noževi, mačete, metalne šipke, kamenje i dimne bombe, samo se neka od ubojitih oružja kojima su se hrvatski huligani zagrebačkog Dinama koristili tokom tuče sa navijačima AEK-a koja je rezultirala ubistvom 29-godišnjeg Michalisa.
10.08.2023. u 12:22
get url
text

VEZANI TEKST - Grci objavili kako je "konvoj smrti" stigao u Atinu: Glumili turiste, pomagali im navijači Panathinaikosa

Kako piše Protothema.gr u prvim graničnim kontrolama koje su provedene, huligani sa sobom nisu ponijeli ovo oružje, koje su vjerovatno nabavili od svojih grčkih "veza" prije nego što su krenuli u marš prema OPAP Areni.

A haotični trenuci i uzastopni propusti grčke policije koja nije uspjela spriječiti divljanje Dinamovih huligana i dalje su glavne teme tamošnjih medija.

Procurili su upravo i nevjerovatni detalji koji pokazuju potpuni nedostatak koordinacije i potpuno promašenu procjenu grčke policije. Nekoordiniranost je vidljiva, od samog ulaska hrvatskih huligana u Grčku i o njoj smo već opširno pisali.

Ono što je jutros zaokupilo grčku javnost je skandalozna i amaterska procjena tamošnjih snaga reda.

Osim toga što su slabo reagovali na informacije koje su dobili o dolasku huligana Protothema.gr piše da je druga procjena, koja se na kraju pokazala pogrešnom, a možda i kobnom, bila je ona o kretanju huligana nakon dolaska u glavni grad.

Naime, u saopćenju Poduprave za suzbijanje nasilja u sportu navodi se da bi, prethodno njihovu dolasku, Hrvati mogli krenuti prema sjedištu udruge navijača Panathinaikosa s kojima su u prijateljskim odnosima te će nakon toga, vjerojatno, boraviti u Airbnb smještajima u okolici.

Kako piše pomenuti portal, "visoki oficiri policije ocijenili su da će huligani iz Hrvatske nakon susreta s navijačima Panathinaikosa - ići na spavanje. Stoga su zaključili da neće biti daljnje potrebe za operacijama još te noći".

No, velika tragedija ubrzo ih je demantovala, jer su se Hrvati susreli sa svojim grčkim "vezama", naoružali se i započeli svoj ubilački pohod prema Novoj Filadelfiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.