open-navfaktor-logo
search
Jasan stav
Oglasile se Fukare: Koga podržavaju u utrci za predsjednika FK Sloboda?
Fudbalski klub Sloboda ispao je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sada slijedi veliki remont na Tušnju.
07.06.2023. u 21:40
get url
text

Na javni poziv za novog predsjednika javila su se trojica kandidata, a među njima i nekadašnji predsjednik Azmir Husić, koji je dobio podršku i Fukara, najvatrenijih navijača Slobode.

- Ovim putem obavještavamo javnost, članove, građane, navijače i simpatizere FK Sloboda Tuzla da navijačka grupa Fukare u potpunosti podržava i stoji iza kandidature Azmira Husića, te želimo urgirati kod GV Grada Tuzle da odluku donesu po savjesti, a na po naređenju.

Naša grupa je prije početka drugog dijela ligaške sezone upozoravala javnost, pravila mnoštvo sastanaka kako unutar grupe, tako i sa tadašnjim članovima UO FK Sloboda, gdje smo jasno naglasili da takvo vođenje kluba vodi u drugu ligu, što se na kraju i dogodilo.

Želimo da odgovorni ljudi podnesu izvještaj kako se desilo da klub našeg renomea sa nelošim igračkim kadrom i za našu ligu respektabilnim budžetom, te unaprijeđenom infrastruktorom (teren stadiona Tušanj ) ispadne iz lige.

Obavještavamo sve članove da će u narednim danima biti održan sastanak grupe, na koji su pozvani svi sadašnji kao i bivši članovi, a o kojem ćete biti blagovremeno obavješteni.

Želimo navesti i to da ćemo, ukoliko i jedan član UO iz protekle četiri godine bude ponovno izabran u novi UO, navijačka grupa Fukare Tuzla organizovati proteste protiv onih koji donesu takvu odluku.

Na sljedećim fotografijama možete vidjeti 40-ak pripadnika navijačke skupine koji su ukazivali na probleme u klubu. Također, ovim putem se ograđujemo od izjava ostalih udruženja FK Sloboda u vezi toga ko ima podršku, a ko ne - piše u saopćenju Fukara koje je objavljeno na njihovoj Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.