open-navfaktor-logo
search
Drina demantuje Lilium
Oglasili se iz Goražda: Golman gostiju je fizički napao sudiju i prijetio našem terneru
Naguravanje je veoma brzo prekinula policija koja je tu bila prisutna, saopćili su iz Drine 
02.12.2019. u 13:08
get url
text

Treće poluvrijeme utakmice 5. kola Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine između MNK Drina i FC Lilium još traje.

Gosti iz Doboj-Istoka optužili su domaćina za fizički napad nakon utakmice i ispred dvorane, a sada su oglasili i iz kluba sa obala Drine.

- Primorani smo da uputimo demant i da se ogradimo od prljavih radnji gostiju iz Doboja - poručili su iz MNK Drina, objasnivši šta se događalo:

- Treće poluvrijeme je postojalo samo u njihovoj glavi jer su oni kreirali to treće poluvrijeme. Njihov trener i zvanični predstavnik su tokom cijele utakmice dizali tenzije i burno reagovali na svaku sudijsku odluku bez ikakve potrebe. Utakmica je prošla bez ijednog ozbiljnijeg prekršaja. Čak su i od naše publike nagrađeni aplauzom za svaki gol koji su postigli, ali očito da oni ne igraju futsal zbog toga što bi bilo sasvim normalno.

Zbog navodnog faula dvije sekunde do kraja utakmice kojeg su tražili od sudije da im dosudi, golman gostiju je fizički napao sudiju koji je sve ovo naveo u svom zapisniku i to se može lahko provjeriti. Policija i naš komesar sigurnosti su jedva smirili goste i zaštitili sudiju. Nakon što se završila utakmica, naš trener je prilikom izlaska iz dvorane napadnut od strane gostujućeg golmana koji je najveći krivac za sve što se desilo, a nema veze sa sportom. On je odgurnuo našeg trenera uz prijetnje da će doći u Doboj i uputio niz psovki našem treneru Mirzi Čehaji.

Naguravanje je veoma brzo prekinula policija koja je tu bila prisutna. Želimo da zaštitimo naše igrače koji su bili u svlačionici dok se sve ovo odvijalo kako se njihova imena ne bi povezivala s negativnim pričama, jer su naši igrači poznati čitavoj BiH javnosti kao momci koji godinama veoma uspješno nastupaju širom BiH i poznati su kao odlični momci i igrači. Također, želimo istaći da niko od naših navijača nema nikakve veze s ovim i da oštro osuđujemo nekorektan potez gostiju koji žele da nas predstave u lošem svijetlu sportskoj javnosti jer su vidjeli kako su i sami naveli da po posjećenosti utakmica i podršci navijača Drina spada u sami vrh bh. futsala.

Nećemo dozvoliti nikome da nas spriječi da nastavimo sa našom lijepom pričom i da ime našeg kluba spominje u lošem kontekstu. Spremni smo dostaviti sav dokazni materijal, odnosno snimke kamere, izvještaj policije i službenih lica i sve ostalo što bude potrebno. Nastavljamo dalje zajedno, ništa nas neće poremetiti - saopćili su iz MNK Drina Goražde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.