open-navfaktor-logo
search
Incidenti prenaglašeni
Oglasio se i FK Leotar: Na raspolaganju smo, postoje brojni videosnimci i snimci nadzornih kamera
Nakon incidenata koji su se dogodili u nedjelju, nakon utakmice Leotar - Zrinjski (1:1), oglasili su se iz trebinjskog kluba.
17.10.2022. u 15:14
get url
text

- Fudbalski klub Leotar izražava iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola Premijer lige između našeg kluba i HŠK Zrinjski došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom, ni drugom klubu sa višedecenijskim tradicijama.

Što se tiče svih dešavanja po okončanju utakmice, počev od svlačionica i prostora ispred klupskih prostorija i ispred stadiona, prepuštamo organima Policijske uprave i FSBiH da u svom domenu utvrde svačiju pojedinačnu i kolektivnu odgovornost, a mi kao klub im stojimo na raspolaganju.

VEZANI TEKST - Osudili nedolično ponašanje: U Trebinju "divljali" treneri i igrači Zrinjskog, a iz kluba osuli paljbu po medijima!

Mi kao klub ne želimo da krivce tražimo ili imenujemo preko saopćenja i medija, jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojni videosnimci i snimci nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapitena Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u momentu ostati pribran.

Fudbalski klub Leotar je prije utakmice u saradnji sa nadležnim službama preduzeo sve mjere osiguranja prije, tokom i nakon utakmice, kako po pitanju osiguranja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora.

Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u datom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca na obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj fudbalskoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe.

Također, smatramo da su pomenuti incidenti od strane pojedinih medija prenaglašeni, u razloge nećemo ulaziti, ali su nam dobro poznati.

Fudbalski klub Leotar i pojedinci iz kluba se nakon internih razgovora i dogovora povodom ovih dešavanja više neće oglašavati. Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo ka utakmici Kupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega - saopćeno je iz FK Leotar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.