open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Oglasio se i Zrinjski nakon sukoba Ultrasa i policije na Tušnju
Navijači mostarskog Zrinjskog sukobili su se s policijom prilikom napuštanja stadiona Tušanj, toom utakmice 22. kola Premijer lige BiH protiv Slobode.
14.03.2022. u 18:11
get url
text

Oglasio se i mostarski klub koji u saopćenju za javnost traži jednak tretman za sve navijače na svim stadionima u Premijer ligi naše zemlje.

- HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasnu osudu i nerazumijevanje zbog potpuno nepotrebne represije kojoj su bili izloženi naši navijači uoči, tokom i nakon jučerašnje utakmice FK Sloboda - HŠK Zrinjski.

Želimo naglasiti da su naši navijači na tribinu uvedeni tek u 25. minuti navedene utakmice, a da su istu morali napustiti već u 78. minuti, iako je HŠK Zrinjski u četvrtak, 10. marta 2022. godine od FK Sloboda dobio službenu potvrdu kako će moći osigurati organizovani dolazak gostujućih navijača.

Osim što je takvo postupanje prema gledaocima s uredno plaćenom ulaznicom u suprotnosti sa zdravim razumom, definitivno je i u suprotnosti s Pravilnikom o sigurnosti Fudbalskog saveza BiH.

Zbog toga od Komisije za stadione i sigurnost FSBiH još jednom tražimo da zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i svi navijači imali jednak tretman na svim stadionima i na svim utakmicama koje se igraju u organizaciji FSBiH - poručili su iz Zrinjskog.

Inače, Mostarci su slavili sa 2:0, golovima Nemanje Bilbije, te su tako stigli do 12. pobjede, izjednačivši rekord Željezničara od prije deset godina po broju pobjeda u nizu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.