open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Dinama
Oglasio se Sučić: Najveća želja mi je predstavljati moju domovinu Hrvatsku
Petar Sučić (20), fudbaler Dinama i doskorašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, odlučio je u budućnosti da nastupa za Hrvatsku. 
08.03.2024. u 20:26
get url
text

Sučić, koji je iz Zrinjskog stigao u redove zagrebačkih Modrih, odlučio je u budućnosti braniti hrvatske boje, nakon što je tokom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine.

Za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza istakao je kako nije bila nimalo laka odluka.

- Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina.

Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio fudalski razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku  reprezentaciju - kazao je Sučić za stranicu HNS-a.

On je 16 puta nosio dres juniorske i osam puta dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je izbor pao na Hrvatsku.

Prema pisanjima pojedinih medija, Sučić je i ranije bio u kombinacijama za poziv u A reprezentaciju BiH, međutim odbijao je poziv smišljajući brojen izgovore.

Sučić je još jedan u nizu onih koji su odlučili promijeniti reprezentativni dres. Posljednji slučaj prije njega bio je Silvio Ilinković, koji je također nastupao za mlade Zmajeve.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.