open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Borca
Oko sokolovo: Tegeltija se ponovo oglasio, hoće li ga FSBiH kazniti?
Ni dan nakon utakmice Borca i Sarajeva u Banjoj Luci ne stišava se bura.
19.10.2023. u 17:52
get url
text

Zbog sumnjivog izjednačujućeg pogotka koji je postigao Borac u sudijskoj nadoknadi ovim susretom (za)bavili su se i regionalni mediji.

VEZANI TEKST - Stručnjak Tegeltija "povukao linije": Nije bio ofsajd
 

Milan Tegeltija, predsjednik Borca, za sve krivi sarajevske portale.

Izvukao je i jednu (spornu) situaciju koja se dogodila u šesnaestercu Sarajeva, gdje lopta u ruku pogađa gostujućeg fudbalera.

- Pošto FK Sarajevo objavljuje neke slike, evo da i mi objavimo jednu sa sinoćnje utakmice. Obratite pažnju na zaokruženo ljubičastim, tu je lopta. Ovo se dešava u šesnaestercu Sarajeva. Ne vidim da su se objektivni sarajevski portali bavili ovom situacijom. Nit vjerujem da će se baviti - napisao je Tegeltija na društvenoj mreži X, nekad Twitteru.

S obzirom na to da Tegeltija kao visoki dužnosnik premijerligaškog kluba neprestano komentariše sudijske odluke, postavlja se pitanje da li će neka od silnih komisija FSBiH imati hrabrosti da ga prijavi Disciplinskoj komisiji zbog kršenja Kodeksa ponašanja, kao što to redovno biva s trenerima koji podignu glas zbog nepravde.

Također, Tegeltija kao predsjednik kluba može lobirati u FSBiH i kod vlasnika TV prava da navijači u našoj zemlji, po uzoru na komšije i susjede, zapadnu Evropu, konačno dobiju specijalnu emisiju koja bi se, između ostalog, bavila sudijama i suđenjem i u kojoj bi neko od sudijskih autoriteta analizirao sporne detalje. Kojih iz kola u kolo ne manjka...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.