open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Okršaj Sarajeva i Borca na Koševu, Igman lovi bitne bod(ove), Zrinjskom pobjeda imperativ
AUTOR: Autor: Faktor
20.04.2024. u 08:34
get url
text
Danas su na rasporedu tri posljednja susreta 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
Program od 13:30 sati otvaraju Široki Brijeg i Igman.
Tim sa Pecare je trenutno na sedmom mjestu i ima 32 boda, dok je Igman 11. sa 27 bodova.
Od 16 sati sastaju se Sloga i Zrinjski.
Prije par dana Zrinjski je savladao Slogu u Kupu BiH rezultatom 3:0 i prošao u finale, a već sada ova dva timaju igraju premijerligaški meč.
Plemićima je pobjeda imperativ kako bi zadržali šanse za titulu, dok Sloga lovi bodove koji bi je ostavili u borbi za plasman u Evropu.
Kolo od 20:45 na Koševu u derbiju zatvaraju Sarajevo i Borac.
Duel ova tima bit će njihov peti međusobni ove sezone,  tri susreta su okonačana remijem, dok su Banjalučani jednom slavili i to u zadnjem susretu Kupa BiH, kada je ekipa trenera Simona Rožmana nezadovoljna  suđenjem napustila teren u finišu utakmice kod rezultata 1:2. 
Na konferenciji za medije trener Bordo tima Simon Rožman kazao je da smatra da će nakon toliko odigranih utakmica ove sezone sa Borcem biti jako teško da ekipe prirede neka taktička iznenađenja.
- Znamo kako oni igraju, na koji način se brane, u formaciji 4-4-2, znamo da imaju dobru tranziciju i da je teško probiti njihov niski blok, dobri su u pekidima, po desnoj strani imaju veliki kvalitet. Mi ćemo se sigurno probati prilagoditi, ali najviše ćemo raditi na onome šta do sada radimo dobro. Ne vjerujem da bi neka taktička stvar mogla odlučiti ovaj derbi - kazao je Rožman.
Slovenski stručnjak u derbiju neće moći računati na suspendovane Radovića i Čelika, a što se tiče ostalog kadra, svi igrači su zdravi iako, prema njegovima riječima, "nisu baš svi na sto posto".
Trener Borca Vinko Marinović istakao je da njegov tim želi nastaviti seriju dobrih rezultata.
- Iza nas je jedan ritam utakmica subota - srijeda na koji smo već i navikli, tako da znamo kako da igramo takve utakmice. U ovom momentu smo se spremili za to, pogotovo u pripremnom periodu kada smo radili na tom i spremali se za ovo što nas čeka.
Očekuje nas derbi sa Sarajevom, peti ove sezone. Sigurno da nepoznanica nema ni što se tiče nas, a ni Sarajeva. Znamo sve jedni o drugima. Sigurno da nas čeka teška i zahtjevna utakmica. Sarajevo je ekipa koja je podigla formu, igraju dobro, imaju pet utakmica bez poraza. To govori o tome koliko će biti zahtjevna utakmica - rekao je Vinko Marinović i dodao:
- Rezultati iza nas su jako dobri i tako želimo da nastavimo i u ovoj utakmici. Imamo taj konačan cilj koji je ispred nas i naravno da sa ovom utakmicom želimo da napravimo korak naprijed - dodao je šef struke Borca.  
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.