open-navfaktor-logo
search
Pred EURO 2024
Opet "kuha" u Srbiji: Dragan Stojković Piksi bez ugovora, problem milion eura
AUTOR: Faktor/Sport Klub
26.05.2024. u 11:25
get url
text
Fudbalska reprezentacija Srbije nastupit će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a tri sedmice pred početak takmičenja u Beogradu su se suočili sa velikim problemom.
Kako piše Sport Klub selektor Dragan Stojković Piksi nije potpisao ugovor, a prema informacijama iz Beograda, uskoro neće biti ni potpisan!
Iako je iz FSS u četvrtak stigla informacija da su dogovoreni posljednji detalji i utanačena saradnja do 2026. godine u praksi, ipak, nije tako.
Selektor je i dalje na "ledu", sa neizvjesnom prognozom da li će i dobiti konačan prijedlog ugovora. A, prvodefinisani rok trebalo bi da bude ponedeljak - 11 sati.
Kako saznaje Sport Klub, spor je nastao oko finansijskog dijela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne osigura plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Prema istim izvorima, Stojković insistira na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida.
I to u iznosu od milion eura!
Na drugoj strani, većinski dio fudbalske vlasti nije riješen da u ugovor ugrađuje bilo kakvu stavku o "paprenom" raskidu ugovora već u julskim danima. Insistirajući na stavu - eventualan završetak takmičenja u grupnoj fazi mogao bi da uvjetuje završetak saradnje Fudbalskog saveza Srbije i Dragana Stojkovića.
Isti izvor navodi da će konačnu riječ imati članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Tačka tri, sjednice zakazane za ponedeljak, definiše diskusiju oko nastavka saradnje sa selektorom.
Jasno je da Stojković, u ovom trenutku, nema finalnu ponudu na stolu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.