open-navfaktor-logo
search
Traže finansijski izvještaj
Opet se oglasile Fukare: "Ova imena upamtite ako dođe do gašenja FK Sloboda Tuzla"
Fudbalski klub Sloboda još nije dobio predsjednika. Najbliži ovoj funkciji je Azmir Husić, koji je još jučer trebao biti imenovan za prvog čovjeka tima sa Tušnja.
23.06.2023. u 15:35
get url
text

VEZANI TEKST - Azmir Husić korak bliže povratku u FK Sloboda

No, imenovanje je prolongirano, a to je očito zasmetalo Fukarama, najvjernijim navijačima Slobode, koji su se ponovo oglasili saopćenjem za javnost.

- Po ko zna koji put nakon završetka sezone u kojoj smo ispali izdajemo saopćenje, ali moramo upoznati navijače sa trenutnim stanjem i trenutnom situacijom.

Razgovor između Skupštine FK Sloboda i Azmira Husića je jučer prolongiran za danas, nakon (ne)postignutog dogovora. Želimo obavijestiti javnost da tragom "nezvaničnih" informacija dolazimo do činjenice sa gospoda Elmir Šećerbegović i Sead Omerčević (Babilon) koče trenutni proces.

Ovim putem pozivamo oba gospodina da izađu u javnost sa finansijskim izvještajem u kojem će navesti: kada, koliko i za šta su uložili i potrošili svoju 1 (jednu) marku. Smatramo da su potraživanja neosnovana, jer se informacije u ulaganja, posuđivanju ili poklanjanju novca FK Sloboda kriju kao najcrnja tajna.

Ovim putem želimo obavjestiti javnost da je na protestu koji se održao na Trgu Slobode bio prisutan jedan od članova bivše Skupštine, koji je u ugodnom i otvorenom razgovoru sa navijačima priznao da je prošla Skupština prevarena od trenutnih članova iste, da su Statut promijenili, a bez da su imali kvorum na sastanku, a sve u cilju daljeg privatizovanja i uništavanja FK Sloboda na čelu sa Elmirom Šećerbegovićem i Ninom Džambićem.

Tražimo da se situacija što prije riješi, jer je nova sezona veoma blizu, a mi nemamo još riješen ni jedan problem. Pozivamo gospodina Lugavića, gradonačelnika, gradsko vijeće, ostala Udruženja građana da urgiraju i pomognu da se ovaj proces što prije završi, jer zajedno smo Sloboda.

Pozivamo novinare da obavještavaju istinito, a ne da preko poltrona grobara Slobode objavljuju i šire dezinformacije, a u cilju da se sportska javnost u Tuzli smiri. Mi ne stajemo, ne spavamo, ne odustajemo toga neka budu svjesni svi i napisat ćemo još 100 saopćenja, jer naši sugrađani zaslužuju istinu.

Elmir Šećerbegović, Sead Omerčević Babilon, Nino Džambić - Ova imena upamtite ako dođe do gašenja FK Sloboda Tuzla - navodi se u saopćenju Fukara objavljenom na njihovom Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.