open-navfaktor-logo
search
Zabilježile kamere
"Oponašaju navijače Zvezde i Partizana": Huligani razbili prozore na klupskim prostorijama Novog Pazara
Iz Fudbalskog Novog Pazara izdali su kasno sinoć saopćenje za javnost gdje su naveli da su dvojica huligana razbili njihove prozore na prostorijama kluba.
20.09.2022. u 13:01
get url
text

Pazarci su otkrili i ko stoji iza ovog incidenta.

Saopćenje kluba prenosimo u cijelosti.

- Danas (19.9) oko 15 sati, dvojica huligana na motoru, razbili su izloge na biletarnici Fudbalskog kluba Novi Pazar, koja se nalazi u okviru Gradskog stadiona.

Kamere koje se nalaze u blizini objekta zabilježile su dva mladića sa fantomka i prekrivenim registracionim ozakama na motociklu, kako gađaju kamenicama prema izlogu biletarnice.
Uprava kluba je prijavila policiji cijeli slučaj, a nadležnim organima su predati snimci incidenta.

Klub je zatražio od policije da se počinioci što prije pronađu i najoštrozije kazne. Radi se o predstavnicima dijela navijača, koji inače izazivaju incidente zbog kojih je klub kažnjavan više puta. Ovoga puta razlog je taj što klub ne želi da finanasira odlazak navijača na utakmice van Novog Pazara.

Očito je da ovi lažni navijači nastoje da glume i oponašaju navijače Zvezde i Partizana i da svoje navodno navijanje unovče i napalate. Takvi navijači Novom Pazaru nisu potrebni i sada su policija i tužilastvo na potezu - poručili su iz redova Novog Pazara.

Pazarci se poslije 12 odigranih kola nalaze na šestom mjestu tabele sa 21. bodom. Prva je Crvena zvezda sa 26, a slijedi je Čukarički sa bodom manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.