open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Atini
Opsadno u Grčkoj: "Tražimo vođu huligana, porijeklom je iz BiH, još nije pobjegao iz zemlje"
Grčki mediji objavili su nove informacije o ubistvu 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa tokom huliganskih nereda koji su se dogodili početkom prošle sedmice u Atini.
17.08.2023. u 13:41
get url
text

Kako javlja grčki portal Newsit stigli su prvi rezultati analize mobitela i GPS-a uhapšenih hrvatskih huligana.

Prema analizi GPS sistema iz mobitela vidljiv je organizovan put huligana iz Hrvatske u Grčku i način na koji su planirali pobjeći.

Oni su na GPS-u tražili rutu do Igoumenitse, Pireja, ali i parkinga u Bariju i Anconi u Italiji. Pritom se čini da su u navigatorovu tražilicu po dolasku u Atinu upisali dvije konkretne adrese: jednu iza Lycabettusa i drugu u središtu Amarousija, navodi Jutarnji. Te adrese sada policija istražuje.

Pokušava se utvrditi i koliko mobitela odgovara sim karticama iz Hrvatske te imenima vlasnika, a analiziraju se i mobiteli organizovanih navijača druge ekipe čiji su signali emitirali s istog mjesta.

Još nisu stigli rezultati DNK testova, potvrdio je advokat hrvatskih optuženika Dimitrios Zorbas.

- Do danas nemamo nikakvih rezultata DNK testova. Nadležni nastavljaju istragu u svim pravcima kako bi se otkrio počinitelj smrtonosne tjelesne povrede. Zatražili smo uklanjanje telefonske privatnosti i video snimaka s određenih tačaka, koji su važni za podršku naših tvrdnji - rekao je za Newsit.

Isti izvor piše i da je napadu i ubistvu Michalisa Katsourisa u Grčkoj prisustvova vođa hrvatskih huligana porijeklom iz BiH, no on i još desetak ljudi su nakon svega uspjeli pobjeći i još nisu pronađeni. Prema podacima s graničnih kontrola navedeni još nije uspio pobjeći iz zemlje i grčke vlasti ga intenzivno traže. Njegovi su podaci poznati vlastima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.