open-navfaktor-logo
search
Burno u Napulju
Osimhen "odjavio" Napoli nakon što su ga ismijavali u klubu
Victor Osimhen, napadač koji je prošle sezone golovima nakon 33 godine doneo scudetto Napoliju, našao se u središtu nevjerovatnog skandala.
27.09.2023. u 11:29
get url
text

Naime, Nigerijac je odlučio da tuži Napoli zbog jedne skandalozne objave na zvaničnom Tiktok nalogu kluba.

Aktuelni prvak Italije objavio je video u kojem se rugaju Osimhenu zbog načina na koji je tražio da izvede penal i njegovog promašaja sa bijele tačke na meču protiv Bologne.

Video je ekspresno postao viralan. Napoli ga je kasnije obrisao, ali to nije umanjilo štetu koju su napravili.

Zbog poniženja koje je doživio, Osimhen je na kraju donio odluku da tuži svoj klub.

- Ono što je objavljeno na zvaničnom TikTok profilu Napolija je neprihvatljivo. Victorov klub se javno rugao svom igraču. To što je video kasnije izbrisan ne umanjuje činjenicu da su nanijeli veliku štetu igraču koji u posljednje vrijeme dovoljno pati zbog medijskog tretmana i lažnih vijesti.

Zadržavamo pravo da preduzmemo sve korake kako bismo zaštitili Viktora, uključujući i tužbu - poručio je je Osimhenov agent Roberto Kalenda.

Osimhen je ekspresno povukao i novi potez.

Izbrisao je gotovo sve fotografije u Napolijevom dresu sa svog Instagrama. Na njegovom profilu gotovo da nema znakova da je igrač Napolija i čini se kako je preostala samo fotografija od 19. augusta i utakmice protiv Frosinonea.

Osimhen prema Transfermarktu vrijedi 120 milijuna eura, a ugovor sa italijanskim prvakom mu traje do 30. juna 2025. godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.