open-navfaktor-logo
search
Pojavili se problemi
Ostaje li Dudićev Radnički bez licence za Evropu?
AUTOR: Faktor
23.04.2024. u 17:13
get url
text
FOTO: FK Radnički Kragujevac
Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije danas je dodijelila licence za takmičenja u organizaciji UEFA-e.
Licence su dobili Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, Voždovac, Mladost i Napredak, a šokirani su ostali u Radničkom iz Kragujevca jer nisu dobili licencu.
Iako je tim koji sa klupe vodi Feđa Dudić na dobroj poziciji na tabeli i nalazi se na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, Radnički je ipak ostao "praznih ruku".
Komisija se sastala 19. aprila i razmatrala dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za UEFA takmičenja. Kako je navedeno na stranici FSS, razmatrani su dokazi vezani za sve kriterije: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Nije navedeno koji uvjet ili uvjete Kragujevčani nisu ispunili.
Prema navodima srbijanskih medija u Radničkom i dalje nisu dobili dokumentaciju šta je potrebno ispraviti. Međutim, optimisti su po pitanju licence za nastup u UEFA takmičenjima i da uz dopunjenu dokumentaciju neće biti problema u žalbenom postupku, jer su već dobili licencu za Super ligu Srbije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.