open-navfaktor-logo
search
Ko radi, griješi
Ovako je Meho Kodro govorio na predstavljanju, očito se grdno prevario
Dva mandata, četiri utakmice, dva poraza jedna pobjeda i jedan remi. Ovo je učinak mehe Kodre na klupi fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
22.09.2023. u 12:33
get url
text

U maju 2008. godine smijenjen je zato što nije želio voditi Zmajeve u Teheran na prijateljsku utakmicu protiv Irana. Tada je na klupi bh. tim sjedio u dvije prijateljske utakmice. Jučer je bez poslao ostao jer mu nije usvojen izvještaj nakon polovičnog učinka u kvalifikacijama za EURO 2024 (pobjeda protiv Lihtenštajna i poraz od Islanda).

Zašto se vratio na klupu Zmajeva 15 godina kasnije Kodro je govorio na predstavljanju 3. augusta. Tada je hvalio predsjednika Vicu Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Izvršni odbor, ali se očito grdno prevario...

- Ako ima išta dobro iz tog prvog perioda, to je da sam imao baš jedno dobro iskustvo. Pričao sam, imao sam dva tri vrlo konstruktivna razgovora sa predsjednikom (Vico Zeljković), par razgovora sa Misimovićem i vidim da je to onako puno ozbiljnija stvar, da je to puno zrelija stvar, da su stvari dosta jasne. Pričali smo o nekim stvarima, ono, baš konkretnim i stekao sam dojam da situacija nije ni izdaleka kao što je bila. Poklopile su nam se tu vizije.

Apsolutno, cilj je zajednički i nekako sam osjetio baš da smo svi nekako usmjereni prema tom cilju. Bilo je dosta tih nekih stručnih razgovora, bilo je razgovora na humanoj bazi, na bazi relacija kako da funkcionišemo... I to mi je dalo za pravo da kažem da je to to, da je sazrilo vrijeme, da mogu da budem tu i da zajedno sa ovim ljudima koji su blizu mene (okrenuo glavu prema Zeljkoviću i Misimoviću, op.a.) i koje sam spomenuo da možemo da napravimo jednu ozbiljnu priču. Mislim da ima dosta razlike između ove priče i one priče koja je bila prije 15 godina - ispričao je Kodro prije 50 dana, a već sada je ponovo bez posla...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.