open-navfaktor-logo
search
Napustio Grbavicu
Ovčina: Žao mi je što je sezona otišla u pogrešnom pravcu
AUTOR: Samir Mlaćo
02.07.2024. u 14:30
get url
text
Ovčina u duelu protiv GOŠK-a
Ovčina u duelu protiv GOŠK-a
Haris Ovčina je početkom ove sedmice i zvanično završio epizodu na Grbavici.
U dresu Plavih je sakupio 28 nastupa uz jednu asistenciju. Ugovor mu je istekao i dvije strane na kraju nisu postigle dogovor o novoj saradnji.
Ovčina tako napušta Grbavicu i kreće u nove izazove. Žali što na Grbavici nije mogao da pokaže svoje puni potencijal iz više razloga, ali 'svom' Željezničaru želi sve najbolje. Zahvalio se i navijačima za koje također ima samo riječi hvale.
- Mjesec prije isteka ugovora sada već bivša Uprava me kontaktirala, a rekao sam im da ćemo pregovarati na kraju sezone, jer nisam bio zadovoljan svojim statusom. Kada sam dolazio u Željezničar, nisam imao bilo kakve zahtjeve, ni finansijske, rekao sam da želim samo da igram desnog beka i u klubu su to prihvatili. To je moja pozicija i tu se vidim. Mislim da su tu mogu najbolje pokazati, ali polivalentan sam i treneri su me koristili na drugim pozicijama. Iz potrebe sam sebe stavljao u drugi plan, jer smatram da je uspjeh ekipe najbitniji.
Nisam mogao da pokažem svoje kvalitete, tri vezane utakmice nisam odigrao na desnom beku. Na kraju se nismo dogovorili o nastavku saradnje, ali od srca klubu i svim navijačima želim puno sreće i uspjeha - ističe Ovčina za Faktor.
Pamti utakmice u Evropi, imao je i pehova, ali je uvijek davao maksimum.
- Kada sam došao, bio je neopisiv osjećaj igrati Evropu. Igrao sam i lijevog beka, te desno krilo, a desila se i povreda glave. Pauzirao sam, izgubio na spremi, ali vratio sam se, međutim nova povreda me poremetila protiv Veleža. Samim time, nisam mogao da pokažem puni potencijal. Nadam se da ću nekada to pokazati u ovom dresu, žao mi je što je ova sezona otišla u pogrešnom pravcu - dodao je sada već bivši član Željezničara.
O Manijacima imao samo riječi hvale.
- Navijači su posebna priča. Ispunio sam životnu želju da izađem na teren uz pjesmu 'Grbavica', to ću vječno pamtiti. Možete samo da poželite takve navijače, takvu atmosferu. I kada je bilo teško, bili su uz nas i još jednom dokazali koliko vole ovaj klub. Možda se opet nekada vidimo u budućnosti, do tada sve najbolje želim svima.
Nema vremena za odmor. Vrijedno trenira i sprema se za nove izazove.
- Poziva ima, to je najbitnije. Bitno je da ima interesovanja, pa ćemo vidjeti šta će se dešavati - dodao je Ovčina.
Ovčina je ponikao u Željezničaru, nastupao je i za Famos, a zatim prešao u Velež gdje je pružao sjajne partije, posebno pod palicom Feđe Dudića. Za Rođene je upisao 154 utakmice, te dodao 19 pogodaka i 20 asistencija.
Upisao je i jedan nastup za A reprezentaciju naše zemlje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.