open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Ovo su prijedlozi NS Federacije za Sudijsku komisiju FSBiH
Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine danas je usvojio listu kandidata za Komitet za sudije i suđenje FSBiH, a koji je smijenjen prošle sedmice.
26.03.2021. u 16:42
get url
text

VEZANI TEKST - Elmir Pilav jedan od prijedloga za novi Sudijski komitet FSBiH

Imena potencijalnih nasljednika Ibrahima Hasanbegovića i Muamera Burekovića proslijeđena su na državni Savez, čiji Izvršni odbor će sutra imenovati novi Komitet koji će, kako saznaje Faktor biti izabrani kao prijelazno riješenje (do kraja sezone).

Predloženo je sedam kanditada i to četiri iz kantona i tri iz županijskih saveza. To su: Adnan Alispahić (NSZDK), Elmir Pilav, Džemal Čalija i Emir Alečković (FSKS), odnosno Miro Hrkač, Berislav Markotić i Hrvoje Turudić (bit će izabrana dvojica od ove trojice).

Alispahić je siguran, dok će IO FSBiH birati između Pilava, Čalija i Alečkovića. Prije dva dana iz FSKS su za Faktor potvrdili da su predložena ova tri imena i to Pilav ukoliko se bude birao Komitet kao prijelazno rješenje (do kraja sezone), a Čalija i Alečković ako bude na mandat od četiri godine.

Što se tiče dva člana iz "H" komponente mogli bi biti zadržani Hrvoje Turudić i Miro Hrkač, iako bi ovaj drugi mogao otpasti jer navodno ne ispunjava sve kriterije (pitanje je onda kako je do sada bio član Komiteta?), a umjesto njega bi mogao "uskočiti" Markotić.

Komitet za sudije i suđenje FSBiH koji je smijenjen sačinjavali su: Hrvoje Turudić, Ibrahim Hasanbegović, Muamer Bureković, Ognjen Valjić, Dragan Banjac i Miro Hrkač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.