open-navfaktor-logo
search
Gaze sve pred sobom
Oyarzabal, napadač Španije: Prije tri sedmice niko to nije rekao o nama
AUTOR: Fena
02.07.2024. u 16:12
get url
text
Mikel Oyarzabal, napadač Španije, rekao je u utorak da niko nije smatrao favoritom La Roju prije Eura 2024, ali je uvjeren da njegov tim može pobijediti domaćina Njemačku u četvrtfinalu i nastaviti svoj sjajan niz.
I Španija i Njemačka su tri puta osvajale takmičenje i drže rekord, ali je malo ko rangirao ekipu Luisa de la Fuentea kao najjačeg kandidata za trofej ovog ljeta.
Međutim, nakon što je pobijedila aktuelnog prvaka Italiju i Hrvatsku u grupi, te izbacila Gruziju u velikom stilu u osmini finala, Španija se sada smatra ekipom sa najboljom formom na turniru.
- Oni to sada kažu, ali prije tri sedmice niko to nije rekao o nama - rekao je novinarima napadač Real Sociedada Oyarzabal, dodavši:
- Držimo se iste ideje i nastavljamo na isti način, vjerujemo sebi, znajući da se možemo takmičiti protiv bilo koga. Sada ljudi misle da smo favoriti i nećemo se opustiti, pokušavamo da se pripremimo (za utakmicu protiv Nemačke) na najbolji mogući način, sa samopouzdanjem.
Čak i unutar reprezentacije Španije prije turnira La Roja nije smatrana među najvećim kandidatima, uprkos tome što je 2023. osvojila Ligu nacija i okončala 11-godišnju sušu trofeja.
Oyarzabal je siguran da ekipa neće dozvoliti da nova euforija oko tima utječe na njih.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.