open-navfaktor-logo
search
Budućnost - Sloboda
"Pakleni derbi": Stadion u Banovićima odavno nije bio popunjeniji
Derbi trećeg kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Banovićima s početkom od 17 sati igraju Budućnost i Sloboda.
26.08.2023. u 17:06
get url
text

Dva tima na najbolji način su počela sezone i nakon 180 minuta igre imaju maksimalnih šest bodova na kontu i dijele prvu poziciju na tabeli.

Dobre igre Budućnosti i Slobode utjecale su da ovaj meč navijači jednog i drugog tima s nestrpljenjem iščekuju.

Budućnost je početkom sedmice pustila karte u prodaju, mnogo ljubitelja fudbala stiglo je i iz Tuzle, a Gradski stadion u Banovićima odavno nije bio bolje popunjen.

Sloboda i Budućnost godinama imaju prijateljske odnose. U domaćoj ekipi nekoliko je igrača koji su ponikli u Slobodi, ili su svojevremeno nosili crveno-cri dres poput Anesa Mehića, Nedima Avdića, Tarika Saletovića, Anela Husića, Murisa Pirića. Strateg Budućnosti je Denis Mujkić, bivši golman Slobode.

Banovićani se oslanjaju na mladost, a u tome prilog ide činjenica da u startnoj postavi imaju sedam igrača mlađih od 21 godine, a na klupi isto toliko.

Zlatan Nalić, trener Slobode, nije mnogo mijenjaou odnosu na prethodne mečeve pa od prve minute igraju Muminović, Hadžibeganović, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Dervišagić, Kurtalić, Ćivić, Kalesić.

Ono što bi moglo predstavljati problem igračima, ali i navijačima, jeste visoka temperatura, jer u Banovićima je trenutno paklenih 35 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.