open-navfaktor-logo
search
Šou u režiji FSBiH
Pape: Kao da biramo missicu, a ne selektora
Šou "selektor možeš biti ti" u režiji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prokomentarisao je Safet Sušić, najuspješniji kormilar Zmajeva u historiji.
23.12.2020. u 12:43
get url
text

- Meni ovo izgledao kao izbor za miss, a ne za selektora. Izlazi se u javnost s imenima kandidata, manipuliše se s njihovim imenima. Mislim da to nije lijepo prema tim ljudima. Svi oni sada imaju neka očekivanja, možete misliti kako će se razočarati ako ne budu izabrani, a bili su izloženi u medijima. Treneri poput Musemića i Osima, dobri treneri, nisu zaslužili takav tretman - rekao je Pape za Sport Centar.

On smatra da je Fudbalski savez BiH trebao primijeniti drugačiji princip, odrediti prioritete, istaknuti koga bi prvog vidjeli na klupi...

- A ne ovako, istovremeno se sa više kandidata pregovara - veli Pape i dodaje da to nije u redu i da je on, prvi put "kada su zvali", odbio prihvatiti kandidaturu na takav način.

Bivši selektor naše zemlje veli da su u ovoj situaciji zloupotrijebljena imena Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića (članovi stručne komisije za izbor selektora).

- Ako ste im dali zadatak da obavljaju razgovore, onda njih dvojica moraju i izabrati selektora, a ne da opet Izvršni odbor odlučuje - rekao je Sušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.