open-navfaktor-logo
search
Bitka za Mundijal
Petev i Džeko najavili meč protiv Kazahstana: Selektor uvjeren u pobjedu, kapiten oprezan
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 15 sati po našem vremenu u Nur Sultanu će igrati utakmicu koja bi mogla odrediti sudbinu našeg tima u kvalifikacijama za SP 2022.
08.10.2021. u 13:58
get url
text

Zmajevi će gostovati kod Kazahstana i samo pobjedom će uhvatiti posljednji voz u borbi za drugu poziciju koja vodi u baraž za Mundijal u Kataru.

Svaki drugi rezultat praktično bi raspršio snove o plasmanu na SP. Prošlog mjeseca isti timovi odigrali su duel na Bilinom polju, a završeno je bez pobjednika - 2:2.

- Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igraju na terenu sa vještačkom travom. Mi smo jučer odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni i idemo na pobjedu - kazao je Petev.

Selektor BiH je odgovorio i na pitanje o neizdavanju viza za naše igrače.

- Slučaj sa vizama je za nas prošlost. Bitno je da oni koji su ovdje budu spremni. Ja vjerujem u sve njih i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata.

Petev je još dodao:

- Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda.

Edin Džeko, kapiten Zmajeva, s dosta opreza i poštovanja govorio je o rivalu. 

- U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put - kazao je Džeko.

Utakmica na Astana Areni igra se u subotu od 15 sati (po našem vremenu) uz direktan TV prijenos na Novoj BH. Glavni sudija je Davide Massa iz Italije.  

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.