open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci predstavili stratega
Petrović: Husić ispunjava želje trenerima, nadam se da će i meni
Tuzla City danas je i zvanično predstavio novog trenera Slavka Petrovića, ali i plan zimskih priprema pred izazove u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Kupu BiH.
08.01.2024. u 15:39
get url
text

Ekipa će prvi dio priprema obaviti u Tuzli do 20. januara. Nakon toga Tuzlaci idu za Tursku gdje će nastaviti s radom, ali i odigrati četiri kontrolne utakmice - 21. januara protiv FC PH Taskenta, 24. januara protiv Levskog, 29. januara protiv Dečića i 1. februara protiv Maribora.

- Evo mene ponovo Bosni poslije jedne pauze u Srbiji od godinu dana tako da drago mi je da sam došao u klub u kojem je već jednom bila mogućnost prije par godina da dođem. Sada sam u suštini tu, u jednoj možda nezavidnoj situaciji i teškoj situaciji ali preuzimao sam klubove i u težim situacijama pa smo to rješavali pozitivno. Sigurno je u Tuzla Cityju i za svakog trenera drago raditi jer predsjednik Husić mnogo želja trenerima ispunjava i da će i sa mnom biti tako - rekao je Petrović na predstavljanju.

- Jednostavno da se odradi jedan prijelazni rok koji će nam pomoći da ne čekamo možda zadnje kolo da se spašavamo nego mnogo ranije. Pred nama je sigurno mnogo rada. Ovdje smo do 20. januara, taj dan krećemo u Budimpeštu, iz Budimpešte letimo za Antaliju. U Beleku smo do 3. februara. Zaista pripreme za moj pojam pripreme jako kratke jer ja volim da odradim pripreme od šest sedmica gdje imamo uvodni ciklus od dvije sedmice gdje je dosta atletike, dvije sedmice gdje se radi negdje u toplijim krajevima i dvije sedmice ekipa se osvježava i dovodi na neki vrhunac pred početak prvenstva.

- Mi imamo četiri sedmice i četiri dana. Nadam se da ćemo to dobro iskoristiti. Ne možemo sigurno sve to upakovati, odraditi što je možda trebalo da se odradi ali ipak će biti dovoljno da ekipu dovedem u jedan dobar stadium i da ona bude u suštini spremna za napore koji nas očekuju. Već 10. februara imamo Kup utakmicu protiv Veleža u Mostaru i mi ćemo sigurno pokušati, ne samo da spasimo klub od ispadanja, nego ćemo pokušati da doguramo što je dalje moguće u Kupu BIH. Skautirat ćemo sljedećih dana ekipu da vidimo gdje šta fali, gdje možemo da nađemo adekvatne zamjene. Ja sam trener koji u ovoj situaciji neće dovesti koji nije pojačanje za prvih 11. Ima ovdje dosta kvalitetnih igrača koji treba da se probude i oni koji budu došli to moraju biti igrači koji će pomoći i biti u prvih 11 - dodao je on.

Petrović je konstatovao i da se takmičenje u Premijer ligi nastavlja 17. februara i da njegov tim ponovo gostuje i to kod Borca u Banjoj Luci, a izrazio je nadu da će uz dobra rezultat u Kupu ekipa dobiti dobru atmosferu u klubu koja bi  u konačnici "ponijela" Tuzla City prema mirnojoj zoni, odnosno prema šesto mjestu.

- Prvo treba prve prepreke savladati tako da mirnije uđemo u 11 zadnjih utakmica poslije uvodne četiri koje ćemo odraditi - rekao je Petrović.

Kapiten Mustafa Šukilović nada se da će ekipa što prije ući u mirnu luku.

- Kao što šef kaže pripreme će trajati jako kratko. Već nas očekuje prva utakmica za mjesec dana protiv ekipe Veleža. Sigurno da mi ne možemo biti zadovoljni sa prošlom polusezonom. Danas krećemo sa pripremama i nadam se da ćemo što bolje ući u prvenstvo, što prije sa dobrim rezultatima ući u mirnu luku kako bi obezbijedili naše ciljeve prije završetka sezone - rekao je Šukilović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.