open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Petrović: Moramo vjerovati u osvajanje Kupa BiH, inače bolje da ne krećemo prema Banjoj Luci
AUTOR: Faktor
22.05.2024. u 13:10
get url
text
Borac i Zrinjski sutra (četvrtak) na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igraju revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine. Mostarci su u prvom meču Pod Bijelim brijegom slavili pobjedu rezultatom 1:0.
Ovo će biti peti međusobni okršaj Borca i Zrinjskog ove sezone. Dvije pobjede odnio je mostarski, jednu banjalučki tim, dok je jedan meč završen remijem.
Borac je u ponedjeljak potvrdio naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a u četvrtak može uzeti još jedan trofej koji brani Zrinjski.
- Sve je spremno za spektal. Koliko sam čuo, stadion će biti pun, ili ispunjen. Igraju dvije najbolje ekipe. Mi vodimo 1:0 iz prve utakmice. Mislim da trebamo odigrati hrabro, da stavimo na stol "ono...", da ne izgovaram riječ koju treba da izgovorim. Mislim da bi sezona bila fenomenalna igranjem grupne faze Konferencijske lige, završio si drugi, časno da se oprostiš od prvenstva i sezone. Svaki trofej je trofej. Imam puno povjerenje u igrače. Maksimalno smo spremni. Fali nam par dobrih igrača, svi koji su zdravi spremni su da iznesu teret - rekao je trener Zrinjskog Željko Petrović.
Naravno, najveći deficit u timu Zrinjskog je izostanak kapitena Nemanje Bilbije koji se teže povrijedio u prvoj finalnoj utakmici dva tima.
Petrović je mišljenja da će detalji odlučiti utakmicu, da prema Borcu imaju respekt s obzirom na to da se radi o ekipi koja je osvojila prvenstvo i igra za duplu krunu.
- Borac će, vjerovatno, opreznije da počne, a kako utakmica odmiče krenut će naprijed. Trebamo biti pametni, iskusni, da sami ne napravimo grešku, da ih častimo nešto. Detalji će odlučivati utakmicu, kako negativni tako i pozitivni. Imamo respekt i poštovanje prema Borcu. Moramo vjerovati da možemo da osvojimo Kup, inače bolje da ne krećemo prema Banjoj Luci - zaključio je Petrović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.