open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera:
Petrović: Odvalila se stijena sa Igmana; Crnogorac zaprijetio svojim igračima
Fudbaleri Olimpika upisali su petu ovosezonsku pobjedu nakon što su u posljednjem meču 21. kola PLBiH s 2:0 savladali Slobodu.
08.03.2021. u 16:01
get url
text

Trener Vukova Slavko Petrović bio je zadovoljan partijom njegovih izabranika koji su u prošlom kolu poraženi s 2:0 u gostima kod Borca.

- Odvalila se stijena sa Igmana. Teško izvojevana pobjeda, ali mislim da nikada nije dolazila u pitanje. Da smo dali penal za 3:0 mogao bih dati i priliku nekolicini mlađih igrača. Drago mi je da smo napustili zadnje mjesto koje je bilo rezervisano za nas tokom dosadašnjeg dijela sezone - rekao je trener Olimpika, te se osvrnuo i na utakmicu narednog kola u kojem njegov tim gostuje na Grbavici:

- Lakše nam je igrati protiv ekipe koja pravi igru. Očekujem sličnu igru kao protiv Borca, a ako otkačimo neki "bodić", to bi bilo fenomenalno.

Da nije bilo nekoliko odličnih intervencija Adnana Golubovića, Sloboda bi danas doživjela pravu katastrofu na Koševu.

- Danas su igrači Olimpika više željeli pobjedu. Momci nisu izvbukli pouku iz gradskom derbija. To sigurno neću tolerisati, a već u toku sedmice održati ćemo sastanak - kratko je kazao Crnogorac, uz čestitke Olimpiku na pobjedi i boljoj igri.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.