open-navfaktor-logo
search
Željo u Bijeljini
Petrović: Pokušat ćemo što skuplje da se prodamo
Fudbaleri Radnika u prošlosti su znali dosta namučiti ekipu Željezničara, pogotovo u međusobnim duelima na Gradskom stadionu u Bijeljini.
07.08.2020. u 11:10
get url
text

Semberci su novu sezonu otvorili remijem u gostima kod Slobode, dok je Željo prilično rutinski savladao Velež na Grbavici, što prema riječima šefa struke Radnika Slavke Petrovića nije zanemarivo.

VEZANI TEKST - Šta je poremetilo Amara Osima u pripremi Želje za Radnik?

- Sigurno da nas očekuje jedna teška utakmica protiv ekipe Željezničara koja je već u prvom pokazala jednu zavidnu formu, jer pobijediti Velež 3:0 nije mala stvar - kazao je trener Radnika i bivši strateg Plavih.

Otežavajuća okolnost za Petrovića i njegove izabranike svakako je da se u roster Željeničara vraća nekoliko važnih igrača na koje Amar Osim nije računao u duelu protiv Veleža, makar ne od prve minute.

- Otežavajuća nam je okolnost da se vraćaju određeni igrači koji su bili van igračnog kadra u utakmici protiv Veleža, a to su Štilić, Veselinović, Alispahić i Zec. Ipak, mislim da ćemo se i mi pitati, te ćemo pokušati što skuplje da se prodamo. Sigurno da je Željezničar favorit u ovoj utakmici, ali to ne mora da znači da favorit uvijek pobjeđuje. Mi ćemo učiniti sve da ostanemo neporaženi - naglasio je Petrović.

Utakmica između Radnika i Željezničara otvara drugog kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a njen početak zakazan je za 17 sati, uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.