open-navfaktor-logo
search
Bitka za fotelju
Plavi nakon Žutog: Srbijanski mediji predstavili novog kandidata za selektora Zmajeva
Kad je mogao Žuti (nadimak Roberta Prosinečkog), zašto ne bi mogao i Plavi (Goran Stevanović).
31.12.2020. u 14:03
get url
text

Bitka za selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavlja se i u finišu 2020. godine, a konačan epilog mogla bi dobiti 4. januara 2021. godine, kada je zakazana nova sjednica Izvršnog odbora FSBiH.

U bh. javnosti izredalo se desetak imena za nasljednika Duška Bajevića, a sada su i srbijanski mediji predstavili novog kandidata. Kako piše Srbijasport među nekoliko kandidata za mjesto selektora se izdvaja Goran Plavi Stevanović, doskorašnji trener superligaša Napretka iz Kruševca.

- Inače, Plavi Stevanović je svoju samostalnu uspješnu trenersku karijeru započeo 2009. godine kao šef stručnog štaba Partizana, a u daljoj karijeri je između ostalih bio selektor reprezentacije Gane, potom je radio u grčkim klubovima Veriji i Agrotikos Asterasu, kao i u kineskom Qingdao Jonoonu, a prije Napretka je bio i selektor reprezentacije Omana - piše pomenuti izvor.

Ipak, teško je očekivati da Stevanovića u FSBiH shvate kao ozbiljnog kandidata prije svega jer sa njim razogov nije obavila Stručnja komisija u kojoj su bili Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Njih dvojica su kao najozbiljnije kandidate izdvojili Sergeja Barbareza (Sphićev prijedlog) i Ivayla Peteva (Misimovićev favorit). Tek ukoliko ni jedan od njih dvojice ne bi dobio povjerenje Izvršnog odbora, raspravljalo bi se o "trećem" kandidatu, a tada bi možda u igri bio i Plavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.