open-navfaktor-logo
search
Osvojili 16 medalja
Plivači SPID-a nastavili uspješnu seriju u Rijeci
Paraplivači SPID-a nastavili su tradiciju postizanja dobrih rezultata na Otvorenom regionalnom prvenstvu u Rijeci - "Festival plivanja Rijeka 2022".
06.11.2022. u 12:24
get url
text

Međunarodni miting u paraplivanju održan je u subotu na Olimpijskom bazenu Kantrida. U konkurenciji 115 plivača iz Hrvatske, Slovenije i Bosna i Hercegovine, petočlani tim iz Bosne i Hercegovine je osvojio ukupno 16 medalja u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

- Na takmičenju u Rijeci naši plivači tradicionalno postižu zavidne rezultate i ponosni smo što smo još jednom opravdali očekivanja. I ove godine u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali smo da je Plivački klub SPID jedan od lidera paraplivačkog sporta u regionu.

Čestitamo našim takmičarima kojima će i ovaj uspjeh svakako poslužiti kao motivacija da nastave vrijedno raditi i pripremati se za nove izazove - kazao je Tarik Kurtanović, trener u stručnom štabu PK SPID.

Nedim Njemčević iz Rijeke se vratio sa zlatnom i srebrnom medaljom. Ilhan Vatreš bio je tri puta zlatni, Jasmin Stanar je osvojio četiri srebra i jednu bronzu, Hena Godinjak dva zlata i jedno srebro, te Lejla Sporišević tri zlata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.