open-navfaktor-logo
search
Komšije nam se smiju
Pljušte kritike na račun Mehe Kodre: "Svome sinu daješ pola sata, a ovom čovjeku 10 minuta..."
Faruk Hadžibegić upropastio je što je upropastiti mogao. Meho Kodro došao je spasiti stvar, a na kraju je i on uprskao.
12.09.2023. u 15:45
get url
text

Tako bi se mogao sumirati nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO 2024, koje su za BiH završile negdje oko sredine takmičenja, pišu Sportske novosti.

BiH i dalje ima priliku, mršavu ali, ipak realnu, da se plasira na EURO, ali samo zahvaljujući dobrom nastupu u Ligi nacija pa joj je osiguran nastup u dodatnim kvalifikacijama koje je osiguran Ivaylo Petev, prethodnik Faruka Hadžibegića.

Ne treba prema Kodri biti toliko oštar, ipak je dobio u ruke ekipu "pet dana" prije dvije utakmice u kojima je morao uzeti šest bodova kako bi ostao u igri, a sve što je napravio je mršava pobjeda protiv Lihtenštajna (2:1) i tijesan poraz kod Islanda (0:1).

Za tako malo vremena čudesni preokreti teško su mogući, iako ni Kodro nije amnestiran od kritika.

- Zamjeraju mu, prije svega, što je neke igrače stavio na pogrešne pozicije, čime je dodatno limitirao njihove ionako ograničene mogućnosti, ali i što je svom sinu Kenanu dao pola sata, a dvostrukom asistentu u utakmici protiv Lihtenštajna, Nemanji Bilbiji, samo 10 minuta. Osim Bilbije kasno je ubacio i Luku Menala, a tek s njima dvojicom u sastavu BiH je krenula "va banque", u utakmici u kojoj je igrala isključivo pobjeda - pišu SN, te podsjećaju da ovakvim ishodom drugo mjesto, jedino koje je bilo realno za dohvatiti, sada je izvan "dometa".

- Slovačka im bježi sedam bodova i BiH bi morala dobiti sve do kraja, uključujući i Portugal, a Slovačka od četiri utakmice smije dobiti samo jednu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.