open-navfaktor-logo
search
Ponavlja li se Iran
Pobuna: Hoće li Petev i Zmajevi bojkotovati Rusiju?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine svakim novim potezom srlja u sve veću propast.
09.09.2022. u 18:47
get url
text

Potvrđuje to i današnja odluka Komiteta za hitnost koji je u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa donio odluku da Zmajevi 19. novembra 2022. godine igraju prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

S obzirom na to da je ruski sport zbog agresije njihove zemlje na Ukrajinu pod sankcijama, te da niko izuzev Kirgistana i Irana ne želi igrati protiv Rusa, suvišno je pitanje zašto nam je trebao ovaj duel.

VEZANI TEKST - FSBiH donio odluku o meču s Rusijom: Komitet za hitnost glasao 5:1, utakmica se igra

I pticama na grani je jasno da je ovo politička odluka (Vico Zeljković je sestrić Milorada Dodika, s kojim je jučer posjetio Borac), koja će izazvati brojne rekacije u državi, ali i Evropi.

U fudbalskim kuloarima kruže priče kako navodno ni selektor Ivaylo Petev nije bio za to da se ova utakmica igra. Njegovo mišljenje dijele i pojedini fudbaleri. Stoga ne bi čudilo da neki reprezentativci BiH bojkotuju gostovanje u St. Peterburgu.

A kada je u pitanju selektor, ova situacija podsjeća na onu iz 2008. godine. Tadašnji selektor Meho Kodro odbio je voditi reprezentaciju u Teheran, gdje su Zmajevi zbog "vreće para" trebali igrati prijateljski meč sa Iranom.

VEZANI TEKST - Faktor u posjedu dokumenta: Ovo je stav UEFA-e o utakmici Rusija - BiH

Savez je zbog toga ekspresno smijenio Kodru, a nedugo potom većina reprezentativaca bojkotovala je prijateljski meč sa Azerbejdžanom u Zenici, na kojem je naš tim s klupe vodio Denijal Pirić, a nastupili su igrači većinom iz PLBiH.

Sprema li se nešto slično i Petevu ukoliko otkaže poslužnost "moćnicima" iz FSBiH?

Uz sve to, priča o utakmici koja izaziva reakcije javnosti, nije dobra u trenutku kada bi bh. tim, mediji i navijači trebali biti fokusirani na meč sa Crnom Gorom (23. septembar) u Ligi nacija u kojem možemo izboriti promociju u evropsku elitu i osigurati baraž za EURO 2024.

Ili su "stručnjaci" iz FSBiH svjesno servirali "rusku salatu" kako bi se poremetila atmosfera u našem taboru!? Da li je zaista svima njima u interesu napredak reprezentacije, a samim time i jačanje države?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.